3 млн. лв. вложени в оборудванетоИспанската полицейска служба Гуардия сивил

...
3 млн. лв. вложени в оборудванетоИспанската полицейска служба Гуардия сивил
Коментари Харесай

Тайна фабрика бълва 2 млн. цигари на ден в Испания

3 млн. лева вложени в оборудването

 11_01-1  11_01-2  11_01-3
Испанската полицейска работа Гуардия сивил разкри загадка цигарена фабрика, бълвала по над 2 млн. къса дневно в региона Андалусия. В интервенцията, координирана от Европол, били включени и спецченгета от България, Украйна, Молдова, Румъния и Гърция. Между тези страни и Испания били обменяни данни в действително време, до момента в който тече акцията, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Униформените нахлули в индустриалните халета на 5 ноември по време на работа на поточните линии. Задържани били 18 души, обвинени като уредници на незаконното произвеждане и пласмента. 10 от арестите били в самата фабрика в Гранада, а останалите – в Малага.

Според проверяващите бандата е вложила близо 3 милиона евро за построяването и оборудването на противозаконната фабрика за тютюн. В нея са работили жители, най-вече от  Украйна и България, които живеели  в общежития. Те работели в рабски условия повече от 12 часа всеки ден в извънредно нездравословна среда. До момента не се оповестява дали измежду арестуваните има и българи, както и на какъв брой души от какви народности ще бъдат повдигнати обвинявания.

Производството се доближавало до равнището на същинските тютюневи заводи, а незаконната група основала даже своя лична марка цигари. При последвалите претърсвания на осем адреса в Гранада и Малага, били конфискувани 10 тона тютюневи листа, 4 тона ситно нарязан тютюн, 4,5 милиона преди малко създадени и опаковани цигари, филтри, хартия и лепило.

През юли 2016 година


Спипаха нашенци в 3 цеха


20 българи и испанци бяха задържани през юли 2016 година в Испания за организирането на три незаконни цигарени заводи. Продукцията им не била за испанския пазар, а за експорт в Белгия, Англия и Франция. Експерти тогава оповестиха, че за 9 дни били създадени цигари за над 9 млн. евро и тази сума покрива двойно направените вложения за машини и здания. Българите са били най-вече служащи от наши заводи, отпътували на гурбет против високи надници.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР