29-годишният полузащитник на - Амос Юга, даде интервю пред Max

...
29-годишният полузащитник на - Амос Юга, даде интервю пред Max
Коментари Харесай

От разносвач на пратки до професионален футболист - историята на Амос Юга

29-годишният полузащитник на - Амос Юга, даде изявление пред " Max Sport 3 ", в което описа забавни мемоари от детството си и разкри по какъв начин е почнал да играе футбол. Халфът на " армейците " разясни и по какъв начин се е стигнало до идването му в България:
" Бях доста дребен, играехме с другари в квартала. Имаше един футболен терен до нашата къща и по през целия ден ритахме. После се записах във футболния клуб от моя квартал и по този начин пристигна фантазията да стана футболист ", стартира той.
" Първият професионален контракт подписах относително късно. Бях на 20-21 години с тима на Аячо. Имаше един миг в юношеството ми, в който просто взех решение да прекъсна учението. Наложи се да работя, с цел да оказвам помощ на фамилията . Сутрин разнасях колета като куриер, а вечер вървях да упражнявам футбол ".
" За фамилията, което е обвързвано с футбола мога да кажа - моят по-голям брат беше професионален футболист. Направи кариера в Англия. Там имаше шанс да играе с българския национал Светослав Тодоров и Радостин Кишишев. Той ме възпламени доста по футбола. От него съм научил най-вече. Беше ми като наставник със препоръките му ", споделя Амос Юга.
" Имам две сестри и племенник, който също е професионален футболист. От школата на Монако е и сега е преотстъпен в различен френския тим. Може да се каже, че сме футболно семейство ".
" Цялото си време в България отвън футбола го обричам на моето семейство. Паралелно с това не изгубвам връзка с роднините си във Франция. Обичам да виждам телевизия, обичам да се разхождам, защото тук природата е хубава. Градът също е прекрасен . Няма нищо изключително. Водя един спокоен живот ", разгласи французинът, който пропусна последните пет мача на ЦСКА поради травма.
" В началото не знаех доста за ЦСКА и страната. След като ме поканиха, пристигнах на публична аудиенция. Разгледах всички уреди. Запознах се с хората в клуба. Най-голямото предизвикателство беше, че играем в европейските клубни шампионати. След това, което направихме предходната година против противници като Рома, няма по какъв начин да скърбя, че подписах с ЦСКА ".
" На младите споделям да слушат по-опитните и да не не помнят, че футболът е работа, работа, работа. Една седмица печелиш мач и ще си на върха, другата седмица ще загубиш - почитателите ще те срутен. На младите споделям непрекъснато да работят. Също по този начин да бъдат целеустремени и да са със съществено отношение ".
" Всичко във Франция става на доста по-висока скорост. Футболистите са доста по-технични. В България също има доста надарени футболисти. Не приказвам единствено за чужденци. Говоря за български състезатели също. Трябва българският футбол да напредне по отношение на тактическата подготовка на тимовете , изключително на самите футболисти при тяхното образуване. Като гений българския футбол има значителен капацитет ", приключи със съпоставяне Юга.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР