29-годишен гражданин на България ще бъде съден в Австрия за

...
29-годишен гражданин на България ще бъде съден в Австрия за
Коментари Харесай

В Австрия съдят българин за въоръжен грабеж във Виена отпреди 10 години

29-годишен жител на България ще бъде съден в Австрия за въоръжен обир във Виена, осъществен преди десетилетие, оповестява националният ежедневник  Die Presse, представен от ИА Фокус.

Престъплението е от март 2014 година в магазин за хранителни артикули в 17-ти окръг на Виена – Херналс. Извършителят е откраднал пари и е оставил отпечатъци върху касовото чекмедже на магазина. Десет години по-късно ДНК проби довели следствието на виенската полиция до дъно.

Заподозреният е хванат от полицията в България на съображение европейска заповед за арест. Уточнява се, че до 2022 година българинът е имал и адресна регистрация във Виена. Мъжът евентуално е направил друго закононарушение в чужбина през последните години. В началото на 2023 година съпоставяне на ДНК базата данни с интернационалното досие ненадейно довело " до удар на криминалистите ", изясни представител на полицията.

Българинът е трансфериран във Виена преди седмица и задържан от чиновници на държавната престъпна полиция. След разпит 29-годишният е отведен в пандиза. Той ще би трябвало да дава отговор пред Виенския областен съд за обира отпреди 10 години. Давността за въоръжени грабежи в Австрия е 20 години.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР