21 области в страната ще се включат инициативата Нощ на

...
21 области в страната ще се включат инициативата Нощ на
Коментари Харесай

21 области се включват в инициативата Нощ на музеите тази вечер

21 области в страната ще се включат самодейността " Нощ на музеите " тази събота вечер. По традиция в последните години единствено в София вземат участие над 50 музея и галерии, които посрещат хиляди гости със свободен вход, оповестяват от Министерството на културата.

Тематични изложения, концерти и разнородни арт прояви има в националната стратегия за отбелязване на обичайна европейска самодейност, направена от дирекция " Културно завещание, музеи и изобразителни изкуства " на министерството.

По своя формат Европейската нощ на музеите е необятно отворена стратегия към допустимо максимален кръг от хора, които имат опция освен да се допрян до експонатите и творбите, показани от музеи и галерии, само че и да почувстват посланията им. Концепцията на самодейността е да се доближи до огромен кръг от хора с акцент - младата публика, посредством представянето на необикновена и атрактивна стратегия, която с изключение на опцията за запознаване с културното завещание, да предлага и други културни прояви.

Събитието ще се състои за 17-и път в границите на Европейската нощ на музеите - самодейност, подета за първи път през 2005 година от френското министерство на културата. Само за няколко години тя се популяризира сполучливо в цяла Европа. Българските музеи и галерии се включват още в първото й издание. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР