2-годишно дете се нуждае от средства, за да чува и

...
2-годишно дете се нуждае от средства, за да чува и
Коментари Харесай

2-годишният Ради от Първомай се нуждае от средства, за да ходи, чува и общува

2-годишно дете се нуждае от средства , с цел да чува и с цел да се развива. Историята на Ради от Първомай, споделя майка му във Фейсбук:

„ Роден е на 05.04.2021 година На 4 месеца разбираме, че детето ни има някакъв проблем – тялото му е отпуснато и не реагира на звуци. Посетихме невролог, който ни хоспитализира в детска неврология в Пловдив и „ ходенето по тъгите “ стартира.

Ради беше с цитомегаловирусна зараза, в резултат на която има деформации на мозъка, мускулна хипотония с атаксия и глухота. Лекувахме вируса, направихме още доста проучвания – генетични и метаболитни. Започна физиотерапия незабавно. Сега е на 3 години и проходи, само че трябват още доста извършения. “

През 2022 година е била направена кохлеарна имплантация на дясното ухо на момченцето , а през идната и на лявото . Ради би трябвало да посещава сурдопедагог /специалист за слухопротезирани деца/, с цел да може да се „ научи “ да чува и поддържа връзка с другите. Той работи и с психолог поради недостиг на вниманието, концентрацията и потребност от сензорна интеграция.

„ Рехабилитациите ще не престават много години и са свързани с ежедневно пътешестване до Пловдив, тъй като в нашия град няма експерти за неговите потребности “ , изясняват родителите му в обществените мрежи. Те прибавят:

„ Процесорите /външната част на импланта/ работят с акумулатори, които се сменят през 2 дни. Вече се постановат и аварийни елементи за поддръжката им, а преди 2 дни хвърли единия със мощ и го счупи, в резултат на което не работи и през седмицата следва следващия ремонт. Ако инцидентно (пази Боже) изгубим процесор, цената му е 12 000 лева, а всеки един ден без да чува го връща обратно! “

„ Всички тези разноски са много скъпи и непостижими за нашето семейство. “

Родителите на Ради са признателни на околните и приятелите си, които са им помогнали кой с каквото може. Те им благодарят за поддръжката и за това, че са до тях.

„ Досега се справяхме сами, само че към този момент имаме потребност и от вашата помощ! Ако някой се съмнява в достоверността, в има епикриза и други документи “ , прибавят те.

Всеки, който има опция и желае да помогне, може да го направи посредством:

Дарителска сметка на ДСК: IBAN: BG02STSA93000030675334 Радослав Атанасов Михайлов
PayPal: RADOSLAV MIHAYLOV
REVOLUT: 0894391217

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР