2 души загинаха и 5 бяха ранени при стрелба в центъра на Луисвил пред ресторант и салон

...
Стрелба през нощта в центъра на Луисвил, Кентъки, доведе до
Коментари Харесай

Стрелба през нощта в центъра на Луисвил, Кентъки, доведе до смъртта на двама души и още петима ранени, съобщи полицията.

Полицаите са отговорили на обаждане за стрелба пред Southern Restaurant & Lounge около 3 часа сутринта, според полицейското управление на Луисвил.

Първата жертва, възрастен мъж, е обявена за мъртва на място, според заместник-шефа на LMPD Стив Хийли. Друг възрастен мъж е починал от раните си в болницата, съобщиха от полицията.

Петимата ранени се възстановяват в местни болници. Четирима изглежда са с наранявания без опасност за живота, а състоянието на една друга жертва не е известно, каза Хийли.

Разследването на убийството продължава. Полицията не вярва, че заподозреният или заподозрените са „обикаляли и стреляли на случаен принцип по хора“, каза Хийли.

Инцидентът е един от най-малко 474-те масови стрелби в САЩ досега през 2023 г., според Gun Violence Archive, който, подобно на CNN, определя масовата стрелба като такава, при която четирима или повече души са ранени или убити, без да се включват стрелец.

Ресторантът и салонът са получили няколко жалби, свързани с шум и лица, блокиращи тротоарите и трафика, според полицията.

„Казаха ни, че бизнесът е продаден от 1 септември и няма да отвори отново. Очевидно снощи са отворили“, каза подполковник Райън Бейтс от LMPD.

CNN се свърза с Southern Restaurant & Lounge за коментар.

Наемът на бизнеса ще бъде прекратен от 31 август, каза кметът на Луисвил.

Полицията каза, че смята, че около 200 до 300 души са били в района, когато е станала стрелбата, и са помолили обществеността за помощ относно информация, свързана с инцидента.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР