190 служители на Агенция Митници“, НАП, ГДБОП, Главна дирекция Национална

...
190 служители на Агенция Митници“, НАП, ГДБОП, Главна дирекция Национална
Коментари Харесай

190 служители на митниците, НАП и МВР влязоха в складовете на „Лукойл“

190 чиновници на Агенция „ Митници “, Национална агенция за приходите, ГДБОП, Главна дирекция „ Национална полиция “ – Министерство на вътрешните работи и Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “ влязоха на инспекция в данъчните хранилища на „ Лукойл “ в България.

беше разпоредена от служебния министър председател Димитър Главчевкато основата цел е да се ревизират физическите наличия на енергийни артикули, в това число биоетанол и биодизел, съхранявани на територията на данъчните хранилища, по отношение на регистрираните по Закона за акцизите и данъчните хранилища наличия " на хартия ".

Операцията обгръща данъчните хранилища на двете компании в София, Стара Загора, Варна, Русе, Пловдив, Бургас, както и складовете, ръководени от Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “, оповестяват от Министерството на финансите.

Оттам прецизират, че контролните дейности ще продължат до привършване на инвентаризацията във всички обекти, а по-късно ще бъдат оповестени резултатите.

Всичко се случва на фона на това, че " Лукойл " в България, която е благосъстоятелност на частния съветски колос " Лукойл ", към този момент няма право да внася петролни артикули от Русия. Причината са европейските наказания против този импорт и износа на модифицирани горива от съветски петрол. България в началото беше договорила изключение от глобите до края на годината, само че по-късно Народното събрание реши, че страната ще се откаже от нея предварително.

" Лукойл " е и монополист в притежанието на данъчни хранилища за предпазване на горива в страната, макар че в продължение на години при ръководствата на ГЕРБ Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отхвърляше да откри официално този факт. В последна сметка се стигна до решение. Складовете са длъжни по закон да дават свободен потенциал за други производители или вносители на горива.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР