17-тите Дни на предизвикателствата“ (1-2 февруари, кино Люмиер“) имат удоволствието

...
17-тите Дни на предизвикателствата“ (1-2 февруари, кино Люмиер“) имат удоволствието
Коментари Харесай

Още един специален гост пристига от Франция за Дни на предизвикателствата на 1 и 2 февруари в кино ``Люмиер`` - Зимни

17-тите „ Дни на провокациите “ (1-2 февруари, кино „ Люмиер “) имат удоволствието да разгласят идването на още един посетител от класа: Тиери Рено е планински лидер с впечатляваща кариера , декларирал своя гений на лидер и катерач още преди да навърши 20 година През 80-те, 90-те и до през днешния ден минава през всички стадии на свободното и ледено катерене – пробутване на нови направления, премиерно свободно прекосяване на дълги типичен направления, катерене за време. Неизброимите му достижения из скалните масиви вървят ръка за ръка с уговорките като планински гид за изкачвания на най-красивите турове в Алпите и най-красивите стени в света.

Тиери Рено ще опише за своя професионален път от огромната сцена на кино „ Люмиер “ във втория ден на събитието – 2 февруари. На 1-ви огромната звезда е Гийом Пиерел – също гид от респектиращата школа на Шамони , само че към момента в разгара на кариерата си и с позиция върху рисковите ски, която ще се разгърне в презентацията му и кино лентата с негово присъединяване O’Parizad – светът на ангелите “.

На 1 и 2 февруари феновете в кино „ Люмиер “ ще имат опцията да се насладят на една пълнокръвна стратегия, включваща 6 министър председатели и филми мостри в региона на приключенското кино, сред които и две български продукции. Сред родните спортисти, които ще забележим на огромен екран блестят имената на бегача Петър Иванов и велосипедиста Цветан Иванов , изкачили за по-малко от 24 часа върховете-първенци на 4 български планини и катерачите Виктор Варошкин и Емилиян Колевски , прокарали нов маршрут на 4000 м. надморска височина, под връх Мон Блан.

Ще бъде изработен и обзор на значими за аутдор общността тематики като хижите, сигурността в планината и основни природозащитни дела.

През 2023 година „ Дни на провокациите “ ще показват плана на Българско дружество за защита на птиците за закупуване на земи в Сакар планина, където могат да бъдат задомени и съхранени няколко застрашени от човешката активност типа - лалугерът, царският орел и соколът. Техните естествени местообитания – пасищата - всеобщо биват превръщани в обработваеми земи, от които тези животни нямат различен избор, с изключение на да избягат.

Друга природозащитна самодейност, която ще бъде обявена в границите на „ Дните “ е опазването на вековните дървета – план, за който още през 2021 година надпреварата за планинско тичане и колоездене „ Байк и рън за Чепън “ спомогна с популяризация и набиране на средства, а в идното си издание на 29 април тази година конкуренцията ще акцентира и на картирането на столетните дървета посредством налагането на особено приложение за смарт телефон.

В рамките на „ Дните “ ще бъде отдадена респект на алпиниста, зоолог и природозащитник Боян Петров, който при започване на февруари 2023 година трябваше да навърши 50 години.

Пълната стратегия на 17-тите “Дни на провокациите “ може да бъде прегледана на формалния уебсайт на събитието

Това издание на фестивала за рискови спортове, туризъм и деен метод на живот се организира с поддръжката на Subaru, Фондация “София – европейска столица на спорта “, Skullcandy и хотел „ Будапеща “.

“Дни на провокациите ” в обществените мрежи:

Фейсбук:

Официално събитие:

Instagram:

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР