1454 лева са необходими за един работещ в България, за

...
1454 лева са необходими за един работещ в България, за
Коментари Харесай

КНСБ: 1454 лв. за един работещ, за да живее нормално

1454 лв. са нужни за един работещ в България, с цел да живее обикновено. Това демонстрират данните на КНСБ за последното тримесечие. Издръжката на тричленно семейство (двама работещи + дете до 14 години) e 2616 лева
 
За последното тримесечие размерът на прихода, нужен за прехрана на живота се е повишил с 1,1%. Ръстът на годишна база е 4,3%.
 
Наблюдава се растеж и на някои артикули от дребната потребителска кошница, като максимален е процентът на повишение при каймата, свинското месо, зелето и ябълките. Намаление има при захарта, яйцата, олиото, краставиците и прясното мляко.
 
 Храни и хранителни артикули Храни и хранителни артикули Източник: Zonanews
" В момента 55% е съотношението на минималната заплата към заплата за прехрана и това може доста елементарно може да се види като се сравнят другите страни. Например, в България би трябвало да работите до 7 май - един работещ на минимална заплата, с цел да получи минималната заплата на един работещ в Люксембург. Трябва да работи до 13 април, с цел да получи една немска минимална заплата ", дадоха образци от КНСБ.
 
" В България 20-те жизненонеобходими артикули, без които не може нашата софра, с минимална заплата могат да се купят 8,2 пъти. В прилежаща Румъния могат да се купят 15 пъти. В Германия работещите на МРЗ може да влезе в супермаркета и да изпълни 33 колички с тези 20 артикули жизненонеобходими. Говорим за самун, брашно, олио, за ябълки, за гориво - всичко, което употребяваме всекидневно ", обявиха от синдиката.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР