13 полицаи и следователи в Мексико са убити при нападение

...
13 полицаи и следователи в Мексико са убити при нападение
Коментари Харесай

13 полицаи убити в Мексико

13 служители на реда и следователи в Мексико са убити при нахлуване от засада, до момента в който пътували в недодялан регион, написа " Гардиън ".

Убити са осем служители на реда и петима следователи в Коатепек Харинас , на 125 километра югозападно от Мексико сити. Атаката е осъществена в четвъртък следобяд.

Властите се заканиха, че ще отговорят. От прокуратурата оповестиха, че служителите на реда и следователите са пътували в провинцията " за битка с незаконни организации ".

В щата Мексико, където е столицата, живеят повече от 15 милиона души. В щата има наркокартели и доста незаконни организации. Доклад на разузнаването от предходната година разкрива, че в щата работят 26 незаконни организации, като La Familia Michoacana и Jalisco New Generation се борят за надзор над територията . La Familia Michoacana се счита, че управлява територията, където са убити служителите на реда. Организацията е обвързвана с рекет и надзор на цените на всичко - от тортиля до строителни материали. Публикувани в обществените мрежи фотоси демонстрират окървавени тела на служители на реда в униформи на мястото на убийството.

Най-малко 524 мексикански служители на реда са убити през 2020 година

Президентът на страната Андрес Мануел Лопес Обрадор даде обещание да сдобри страната с по-малко принуждение - " с обятия, а не с патрони ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР