12-годишната Василена Василева, възпитаник на ДЕС Румина“ при Военен клуб

...
12-годишната Василена Василева, възпитаник на ДЕС Румина“ при Военен клуб
Коментари Харесай

12-годишна великотърновка взе втора награда на престижен конкурс в Яш

12-годишната Василена Василева, ученик на Договор за Европейския съюз „ Румина “ при Военен клуб В. Търново, завоюва втора премия в своята категория – Е-12 год., на влиятелния интернационален конкурс „ MusicForKids ” в гр. Яш, Румъния. В 9-то издание на състезанието, прочут с съвършената си организация и доста сериозна селекция, участваха 80 реализатори на възраст от 4 до 16 години от Италия, Русия, Молдова, Израел, Франция, Турция, България и Румъния.

Васи избра да взе участие с горещия шлагер на IOWA „ Улыбайся “, а за отличното й показване допренесе и съвършената хореография на балет „ Динамик “ от Двореца на децата в Букурещ. До в този момент Василена е печелила доста награди от наши и интернационалните състезания, само че втората премия от „ MusicForKids ” е съществено ходило на едно друго равнище, което разкрива пред нея нови хоризонти за изява.

В 9-то издание на „ MusicForKids ” България бе показана от още 3 надарени девойки – 8-годишната Анжелина Денчева от София, 9-годишната Елена Добрева от Търговище и 14-годишната Паулина Сивкова от Балчик. Ели завоюва трофея за най-хубаво показване в кат. В – 8-9 години, а Анжи в същата възрастова група – се класира на второ място. В кат. G 14-16 год. Поли се завърна с трета премия.

„ В побратимения на Велико Търново румънски град Яш, състезанието „ MusicForKids ” е същинско музикално събитие освен за страната, само че и за света. Провежда се навън в хубав и извънредно добре поддържан парк в сърцето на града, на една голяма и с съвършен тон сцена, натурален фон на която е „ старинният “ Дворец на културата… Децата тук са същински звезди измежду свои връстници, станали към този момент известни като актьори в детски сериали, артисти, танцьори с милиони гледания в интернет…. Тези дребни звезди журират в детското жури, изнасят рецитали, раздават автографи… Иначе, състезанието се предава непосредствено по малкия екран и в интернет, а за церемония концерта участниците и журито идват с лимузина и вървят по червен килим до сцената. И още нещо, с което „ MusicForKids ” се отличава от всички останали състезания и фестивали – всички реализатори до един на състезанието в Яш, постоянно са „ подкрепяни “ от трупата на известната хореографка Паула Йонеску от Двореца на децата в Букурещ, а това значи минимум 80 разнообразни хореографии и безброй изящни костюми, подбрани авансово по театралните тоалети на участниците “ – показа Румяна Начева – селекционер и член на интернационалното жури за България на състезанието „ MusicForKids ”.

Партньорството на българския конкурс „ Сребърна Янтра “ и румънския „ MusicForKids ” до в този момент се радва на доста положителни резултати. В края на м. септември на сцената във В. Търново ще забележим лауреати на „ MusicForKids ” – 4-годишната чародейка София Дину, доста артистичната Илинка Ница, гласовития Лука Йоргу …. Лично шефът на „ MusicForKids ” Каталин Даскалу във Велико Търново ще направи българската селекция за 10-то юбилейно издание на своя конкурс за 2019 година

„ С един трофей, две втори и една трета премия се върнахме в България от мощния конкурс в Яш. Получихме и предложения за присъединяване на конкурс в Събрия. Непременно желая да благодаря на вокалните педагози, подготвили нашите деца – Анастасия Урсу от Лугано, Александър Пламенов – Велико Търново, Йоана Ставрева – София и Мила Маврова – Варна, както и на родителите – за тяхната безрезервна поддръжка “ – добави Румяна Начева, шеф на МК „ Сребърна Янтра “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР