Община Лозница ще разшири обхвата на услугите, предоставяни чрез проекта

...
Община Лозница ще разшири обхвата на услугите, предоставяни чрез проекта
Коментари Харесай

Община Лозница разширява обхвата на патронажната грижа

Община Лозница ще разшири обхвата на услугите, предоставяни чрез проекта за патронажна грижа на възрастни и хора с увреждания, съобщи кметът Севгин Шукри, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6017
Подкрепата ще бъде осигурена по Компонент 3 на процедурата за подпомогне за най-уязвимите слоеве от обществото в условията на извънредното положение. Дейностите ще бъдат насочени към възрастни над 65 г. в невъзможност за самообслужване, хора с увреждания, лица под карантина, самотни родители с деца до 12 години.

В община Пазарджик 90 самотно живеещи ще получат хранителни продукти за Великден

Нуждаещите се ще получават по домовете си храна и продукти от първа необходимост, лекарства, закупени със средства на ползвателите. На потребителите ще бъде оказвано съдействие и в заплащането на битовите им сметки или в заявяване и получаване на неотложни административни услуги.

Към момента в община Лозница от патронажна грижа се ползват 33 човека.

С разширяване на обхвата на услугата подкрепа ще получат още 48 нуждаещи се, поясни ресорният заместник-кмет Гюкчан Ахмед. Той добави, че хората, които имат необходимост от предоставяне на услугата, могат да заявят желанието си на телефони 08475/ 25-51 и 0885 398 294.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6017  Европейски Съюз към момента не употребява рекомендациите на СЗО по какъв начин да се броят жертвите на COVID-19 Европейски Съюз към момента не употребява рекомендациите на СЗО по какъв начин да се броят жертвите на COVID-19  Вирусолог предвижда по кое време най-рано ще има ваксина против COVID-19 Вирусолог предвижда по кое време най-рано ще има ваксина против COVID-19  В Албания са регистрирани 25 нови случая на COVID-19 В Албания са регистрирани 25 нови случая на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР