100 години организиран футбол се готвят да отбележат на 20-ти

...
100 години организиран футбол се готвят да отбележат на 20-ти
Коментари Харесай

ФК Чико Бунара стяга стогодишен юбилей

100 години проведен футбол се готвят да отбележат на 20-ти ноември тържествено в брациговското село Бяга. Ръководство и почитатели на локалния ФК Чико Бунара с горделивост настояват, че малко клубове в региона и страната могат да се похвалят с сходен празник.

Местни футболни деятели споделят, че съществуват сведения, доказващи, че през есента на 1922 година в село Бяга е направено Учредителното заседание на тогавашния футболен клуб Раковски.

“Оттогава до ден сегашен сме имали футбол без спиране, като нито войните, нито другите форсмажорни условия не са били причина за спиране на футболната магия в селото “, подчерта  президентът на клуба Стефчо Маджаров. 

За отбелязване на едновековния празник бяжани са избрали датата 20-ти ноември, когато Чико ще посрещне на своя стадион непобедения от доста време насам водач в подреждането на " А " ОФГ Балкан(Варвара). 

Срещата сред непримиримите в последните 10 години съперници стартира в 14 часа, а час по-рано на стадион " Георги Михайлов - Бунара " ще започва формалната стратегия за юбилея. 

Очаква се Управата на Чико да отличи най-изтъкнатите си ветерани и деятели, а пък армагани за клуба се чакат от Оценка за съвместимост на БФС, Община Брацигово и др.   

За почитателите са готови специфични изненади. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР