10 естествени средства за защита срещу мравки Няма съмнение, че на

...
10 естествени средства за защита срещу мравки
Няма съмнение, че на
Коментари Харесай

10 естествени средства за защита срещу мравки

10 естествени средства за отбрана против мравки

Няма подозрение, че навън мравките са доста потребни същества, само че не в къщата им е мястото. Ако в миналото нахлуят в дома ви, тогава следните 10 съвета ще ви оказват помощ да ги изгоните – без да звъните на службата за битка с вредителите.

Лимонов сок
Лимоновият сок е едно от най-ефективните субстанции за прогонване на мравките. Острата миризма въздейства на сензитивните органи на мравките, тъй че те ще не помнят пътя към дома ви.

Просто нанесете свеж лимонен сок върху забрадка и избършете с нея местата, където мравките са се появили или смесете лимонен сок и вода в спрей-бутилка и напръскайте.

Краставица
За да се отървете от мравките, би трябвало единствено да поставите няколко части краставица на местата, където сте видели мравките.

Етерични масла
Повечето от изброените тук способи се основават на правилото на изпъждане на мравките със мощни миризми – естествено, етеричните масла, като карамфиловото и маслото от чаеното дърво, са идеални. Използвайте етерично масло (разредено) по ваш избор и почистете пода или натопете памучни топчета в маслото и ги поставете на местата, където мравките са се появили.

Канела
С помощта на памучен тампон може да нанесете масло от канела на местата, където сте видели мравки.

Сода и захар
Ако желаете да се отървете освен от мравките, а и от други инсекти, можете да ги изгоните един път вечно – като смесите сода и пудра захар в равни количества и оставите като стръв.

Насекомите ще умрат незабавно щом ядат от сместа. Тъй като най-вероятно ще я пренесат назад в гнездото, това може да заплаши цялата им колония. Ето за какво би трябвало да употребявате този способ единствено в изключителни случаи.

Царевично брашно
Този способ е също толкоз безмилостен, колкото и първият. Когато мравките го изядат, това нарушава храносмилането им, тъй че те гладуват в продължение на няколко дни.

Оцет
Един от безобидните и също така извънредно ефикасен способ е оцетът, защото мощната му миризма отблъсква мравките. Най-простото приложение е да се налее оцет непосредствено в местата, където се появяват мравките. Можете също по този начин да избършете пода с оцет или оцетна вода, тъй че те към този момент няма да посмеят даже и да стъпят на ваша територия.

Растения
Вместо да нанасяте всякакви артикули във вашия дом или градина, можете също по този начин да се опитате да накарате мравките да стоят надалеч от вкъщи ви с ароматни растения като евкалипт, босилек, мента или мащерка.

Бебешка пудра
Бебешката пудра също може да държи мравките далеко, както поради миризмата, по този начин и поради наличието на талк в състава й. Насекомите ще се дехидратират незабавно.

Ето за какво пудрата или други артикули, съдържащи талк, могат да служат като тип защитна стена, която мравките не могат да преминат. Можете да постигнете същия резултат с инфузорна пръст.

Тебешир
Можете също по този начин просто да начертаете линия с креда, която мравките не могат да пресекат.

Можете да избавите своя дом или апартамент от мравките с естествени способи, с цел да останат там, където принадлежат и да продължат да правят потребната си работа.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР