1 млн. българи са стегнали куфарите за празниците според Института

...
1 млн. българи са стегнали куфарите за празниците според Института
Коментари Харесай

1 млн. българи стегнали куфарите за празниците

1 млн. българи са стегнали куфарите за празниците съгласно Института за разбор и прогнози в туризма. 830 000 от тях са избрали да останат в страната, а 170 000 са напуснали рамките на България.В интервала 4-7 май страната ни е била посетена от 72 000 непознати жители. За целия месец май визитите на чужденци у нас са 970 000, заяви NOVA.

Румен Драганов от института за разбори и прогнози в туризма съобщи, че през тази година повече българи са пътували. „ Българите пътуват по няколко пъти. Това се вижда в целия Европейски Съюз. След пандемията хората пътуват още веднъж ”, добави той.
До огромна степен тази година това евентуално се дължи и на многото почивни дни при започване на май.Мнозина сляха неработния 1 май – Деня на труда, с втори май и почивните дни към Великден и Гергьовден. Така се получи цяла седмица, в която родителите можеха да пътуват с децата си за празниците.Любопитна обаче е наклонността, че над 4 пъти повече са избрали да останат у нас по отношение на тези, които са почивали в чужбина. Огромна част от вторите избраха прилежащите ни страни за ваканцията. В това число – Гърция, където ставаше за даже за плаж и температурите бяха по-високи в сравнение с у нас. Южните ни съседи стартираха летния сезон при започване на май.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР