Звонимир Бобан подаде оставка като технически директор на УЕФА в

...
Звонимир Бобан подаде оставка като технически директор на УЕФА в
Коментари Харесай

Звонимир Бобан подаде оставка като технически директор на УЕФА

Звонимир Бобан подаде оставка като механически шеф на УЕФА в символ на митинг против проекта на президента Члександър Чеферин да остане начало на централата до 2031 година.

Мандатът на словенеца, който е отпред на централата от 2016-а година, изтича през 2027-а и съгласно в този момент настоящите правила по-късно той няма право да удължава престоя си, защото позицията може да бъда заемана от един човек най-много в продължение на три мандата. Екипът на Чеферен обаче към този момент е показал предлагането уставът да бъде изменен и да бъде позволен и четвърти мандат. Предложението ще бъде гласувано на конгреса в Париж на 8 февруари и би трябвало да получи поддръжката на 2/3 от страните членки, което е 28 гласа, с цел да бъде признато.

“С огромна страдание би трябвало да оповестя, че нямам друга опция, с изключение на да напусна УЕФА Не се пробвам да се изкарам като някакъв воин - още повече, че не съм и единственият с сходно мислене. Независимо че показах сериозните си опасения и цялостното си противоречие, президентът на УЕФА не счита, че има някакви законови спънки в препоръчаните от него промени, да не приказваме за морални или етически такива. Напук на всичко това той има намерение да продължи да преследва персоналните си ползи ”, се споделя в обръщението на хърватската легенда.

От УЕФА потвърдиха за раздялата с уточнението, че тя е станала по взаимно единодушие.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР