Звездните медузи, известни още като звездно желе, са явление, което

...
Звездните медузи, известни още като звездно желе, са явление, което
Коментари Харесай

Какво представляват звездните медузи

Звездните медузи, известни още като звездно желе, са събитие, което се получава при метеоритен дъжд. Вместо астероид на земята пада не голямо парче камък или метал, а необичайно вещество, което наподобява на медуза, паднала от Космоса.

Повече от няколко века хора в разнообразни елементи на света откриват звездни медузи, паднали след метеоритен дъжд. Звездните медузи съставляват бучки полупрозрачно или жълтеникаво желе, което има ужасна миризма.

Когато човек допре звездна медуза, тя се разпада. Въпреки че това мистериозно събитие се разказва от стотици години, никой до момента не е съумял да проучва странното вещество. Причината е че то се разпада прекомерно бързо при допиране. Затова нито един академик не е могъл да вземе пример за анализиране.

Във великобританския фолклор звездните медузи се загатват още през XIV век. Още тогава хората са били уверени, че звездното желе не е със земен генезис и са го възприемали като мистериозна опасност.

За античните хора звездното желе е било вещество освен със чудноват, само че и със застрашителен генезис. Те считали звездните медузи за злокобно предвещание за цялата околност, където се откривали сходни желеобразни парчета.

 Звездно желе

През 1950 година във Филаделфия паднало огромно парче звездно желе. То било с дължина към 2 метра. Когато служителите на реда се пробвали да го вдигнат от земята, то за секунди се трансформирало в лепкава пяна. Ужасната миризма, която се разпространявала от желето, незабавно изчезнала, щом то се трансформирало в пяна.

Все още не е ясно какво съставлява звездното желе, не е обяснен съставът му, нито от кое място тъкмо би могло да пада. Има даже хипотези, че звездното желе е от земен генезис.

Някои учени са на мнение, че тайнственото желе може да съставлява някаква форма на живот, която по неразбираеми аргументи не е забелязвана от биолозите до момента.

Друга догадка допуска, че звездното желе са остатъци от праисторически животни, които обикалят в атмосферата и по неразбираеми аргументи понякога падат на земята, като се трансформират в желе.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР