Звезди на класическата и съвременната музика от България и Австрия

...
Звезди на класическата и съвременната музика от България и Австрия
Коментари Харесай

Гала на българската култура и музика във Виена на 25 май

Звезди на класическата и актуалната музика от България и Австрия ще вземат участие в Гала на българската просвета и музика във Виена. Концертът ще се състои на 25 май, във връзка Деня на светите братя Кирил и Методий  Концертът ще се състои в събота, 25 май, от 19:30 часа, в зала " Брамс " на Музикферайн – една от най-престижните международни концертни институции, хазаин на именития Виенски новогодишен концерт.  концертът е част от артистичната самодейност на звездата на европейската класическа сцена, пианистката Донка Ангъчева „ Изкуството продължава да живее “ и всички доходи от него ще бъдат дарени на фондация „ Заедно в час “, чиято задача е обезпечаване на ревен достъп до качествено обучение за всяко дете в България. Ангъчева е продуцент на концерта, дружно с дружно с виртуозната австрийска цигуларка Лидия Байч, продуцират блестящ Гала концерт, с цел да почетат българския принос към европейската музикална сцена и просвета.

Събитието се организира под патронажа  на изключителният и пълномощен дипломат на Република България в Република Австрия, Десислава Найденова-Господинова.

Гала концертът ще образува самобитен музикален мост сред българската и австрийска културни подиуми. На сцената ще прозвучат творби на доста български композитори, сред които Георги Андреев и Милен Кукошаров. Сред солистите е виолистката на Виенска Филхармония Даниела Иванова, а диригент е още един международно приет български актьор - Росен Гергов. В програмата са и огромните звезди на оперното изкуство Андреас Шагер (тенор) и Гюнтер Гройсбьок (бас). Ще чуем и кавала на Недялко Недялков, актьор със международно самопризнание и присъединяване в номинирани за награди Grammy планове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР