Зрители и потребители на социалните мрежи се призовават за подаване

...
Зрители и потребители на социалните мрежи се призовават за подаване
Коментари Харесай

Пошла реклама на сладолед взриви социалните мрежи

Зрители и консуматори на обществените мрежи се приканват за подаване на сигнали в Националния съвет за саморегулация в областта на рекламата срещу новата телевизионна реклама и билбордовете на известните сладоледи " Галакси ".

В тв клипа три млади дами се любуват на усета му, като едната прави двусмислено изявление със полов подтекст. Същото изречение участва като слоган и по улиците на София. Потребители на " Facebook " и Х подлагат на критика визията и посланието на марката, който се нарежда като фамилен. " Това ли е най-хубавият метод за реклама на сладолед? Кризисен PR? ", пита фен в Х. 

Критични изявления има и от представители на рекламния отрасъл. " Колеги рекламисти, това по концепция на някой стажант ли е? ", питат отново в Х. Коментирате под поста са, че видеото припомня за летните реклами на известна марка мастика и наподобява като ориентирана към същия вид клиенти. 

Срещу новата реклама се изрекоха и обществени персони. " Три женички седят към една маса, ближат фунийки и си бъбрят по какъв начин го обичат. Текстчето, замислено от някакъв несретен текстописец, държи да е със полов подтекст...Ако по този начин ще продават сладолед с бранд, мощно таргетиращ цялото семейство и ползващ картинки като за дечица, нещо доста от дълго време не е усвоено от чиновниците на рекламната организация, сътровила този шедьовър на " кич адвертайзинга ", разяснява Мария Касимова-Моасе, която през 2021 година бе претендент за вицепрезидент в двойка с Лозан Панов.



Рекламата в България не е подчинена на специфичен закон и на изключително взискателни регулации. Когато се появят проблеми, те най-често се преглеждат от споменатия Национален съвет за саморегулация. В него членуват рекламодатели, рекламни организации, медии и рекламни експерти. Основната задача на НСС е да съблюдава за спазването на Етичния кодекс на страните в рекламната промишленост.     
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР