Златните медали заслужено спечели представителният отбор на област Велико ТърновоУченици

...
Златните медали заслужено спечели представителният отбор на област Велико ТърновоУченици
Коментари Харесай

Приключи XVIII Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

Златните медали справедливо завоюва представителният тим на област Велико Търново
Ученици от цяла България мериха сили и познания в националното съревнование „Защита при бедствия, пожари и изключителни ситуации“.

В първия ден от конкуренцията децата решаваха тест с въпроси от образователния материал, обвързван със отбрана при бедствия, през втория – приложиха наученото и на процедура. Демонстрациите в надпреварата се организираха навън в градски парк „ Асеневци “ във Велико Търново.

Учениците трябваше да преминат през симулационна стая, в която да покажат реакция и предвидливост при земетресение, да работят като тим при наводняване – с оказване на помощ във вода. Друга част от тестванията бяха установяване на точния размер и слагане на детски и цивилен противогаз, по какъв начин се херметизират порти, прозорци и отдушници при химическа офанзива, както и знания за отбрана на хранителни артикули от радиоактивно замърсяване. Всички 112 деца се забавляваха и демонстрираха забележителна отговорност и дисциплинираност.

Огнеборците от РДПБЗН – Велико Търново като домакини подкрепяха присъединяване на учениците и осигуряваха всичко належащо за тестванията им на терен.

При извънредно напрегната конкуренция златните медали справедливо завоюва представителният тим на област Велико Търново. Сребърното второ място завоюваха учениците на област Пазарджик. Трети на стълбичката се качиха децата от област Габрово.

Всички участници в конкуренцията получиха документи за присъединяване, а спечелилите – предметни награди, обезпечени от Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и Българския червен кръст.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР