Земята в района на атомни електроцентрали в исторически план никога

...
Земята в района на атомни електроцентрали в исторически план никога
Коментари Харесай

Земята около АЕЦ може да поскъпне заради... AI

Земята в региона на атомни електроцентрали в исторически проект в никакъв случай не е била шлагер на имотния пазар по явни аргументи. Скоро може и да не е по този начин. Бумът на центровете за данни, в които се конфигурира AI инфраструктура, усилва неимоверно потребностите от електрическа енергия - а колкото по-близо е източникът, толкоз по-добре.

За пред вложители и регулатори оказва помощ и фактът, че нуклеарната сила се приема за по- " зелена " поради неналичието на въглеродни излъчвания.
 Центърът за данни на бъдещето - със лична... АЕЦ
Центърът за данни на бъдещето - със лична... АЕЦ

Малките реактори са вероятен вид за задоволяването на огромните енергийни потребности на сървърите

Най-новият образец е стартъпът NE Edge, който е набрал 1,6 милиарда $ финансиране за построяването на два центъра за данни и спомагателна инфраструктура до 2-гигаватов АЕЦ в Кънектикът. 13% от творби от него ток ще зарежда сред 25 000 и 35 000 сървъра - като двата обекта ще са непосредствено свързани с централата, написа The Register.

Проектът срещна съпротивата на локалната общност поради опасения, че поради него цената на тока ще скочи. От компанията подсигуряват, че през идващите 30 години ще влагат в района сума от над 1 милиарда $.

За момента към момента NE Edge не са получили зелена светлина за строителството.
 Amazon си купиха нуклеарен център за данни за $650 милиона
Amazon си купиха нуклеарен център за данни за $650 милиона

Други сървъри на компанията ще се получават ток от водород

Други нямат сходни проблеми. Amazon Web Services купиха за 650 млн. $ захранвани от АЕЦ центрове за данни в Пенсилвания. Microsoft съществено обмислят противоположния вид - вместо IT инфраструктурата да пристигна при АЕЦ, АЕЦ да пристигна при IT инфраструктурата. За задачата се преглеждат разновидности за дребни модулни реактори в центровете за данни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР