Здравословното хранене е от изключително значение за правилното развитие на

...
Здравословното хранене е от изключително значение за правилното развитие на
Коментари Харесай

Здравословно ли е да даваме телешко на кучето

Здравословното хранене е от извънредно значение за вярното развиване на кучето. Важно е да сте виновни към питомеца си и да му предоставите разнообразно меню, което да го насища с нужните хранителни субстанции, витамини, минерали и микроелементи.

Като цяло методите за хранене на кучето могат да бъдат разграничени на три вида, а точно със суха, мокра или с домашна храна. Именно от това значително зависи да вземем за пример дали ще се постанова да му давате разнообразни витаминни комплекси, с цел да се развиват вярно.

Ако сте решили да храните кучето си най-вече с домашна храна, тогава е значимо да запомните, че ще ви се постанова да водите питомеца си на прегледи при ветеринар. Той ще направи нужните проучвания и ще откри дали получава всички нужни хранителни субстанции с храната.

Това е изключително значимо, тъй като дефицитът може да докара до хиповитаминоза. Като цяло менюто на питомеца ви може да е много разнообразно даже и при храненето с домашна храна, само че в този случай е добре да знаете какви меса можете да им давате и какви не.

Здравословно ли е да даваме телешко на кучето

 Хранене на кучето

Да, умерено можете да глезите четириногия ви другар с вкусно и сочно телешко месо. То е най-безвредният източник на белтъци от скотски генезис за питомците. Основното преимущество на телешкото за кучето е това, че има ниско наличие на мазнини.

Като разследване на това не се получава претоварване на черния дроб, както се случва с другите по-тлъсти и мазни меса. Полезно е да давате на кучето си и хрущялите от телешкото, защото те са богат източник на колаген, който оказва помощ за укрепването на костите и ставите.

Плюсове при хранене на кучето с телешко:

- съдържа малко мазнини;

- богато е на потребните белтъчини;

- не претрупва черния дроб;

- можете да захранвате дребните кученца с него;

- не съществува риск от заразяване с глисти;

- укрепват костите и ставите;

- богат източник на органично желязо;

- възстановява енергийния баланс;

- съдържа фолиева киселина в елементарно усвоима форма.

Телешкото няма никакви минуси, защото това месо е най-безвредното и потребното за здравето на кучето ви. Именно по тази причина умерено можете да му го давате и да награждавате по този начин питомеца си за положителното му държание. Можете да храните кучето както със сурово, по този начин и варено телешко, защото това е по-скоро персонален избор.

Важно е обаче да купувате телешко месо за кучето единствено от огромните магазини, където то минава непоколебим надзор на качеството и не може да е инфектирано. Добре е в диетата да добавите също по този начин разнообразни зеленчуци и зърнени храни, както и да употребявате витаминни добавки по лекарско предопределение.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР