Затегнатите мерки за получаване на убежище в Австрия, включително проверките

...
Затегнатите мерки за получаване на убежище в Австрия, включително проверките
Коментари Харесай

Вътрешният министър на Австрия доволен: Преборихме нелегалната миграция

Затегнатите ограничения за приемане на леговище в Австрия, в това число инспекциите по границата и депортирането, имат резултат. Това съобщи министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер, представен от ДПА. 

„ Контрабандистите към този момент заобикалят Австрия “, уточни консервативният политик пред немския вестник „ Велт " в изказване, оповестено тази заран. 

През първото тримесечие на 2023 година 4450 незаконни мигранти са били хванати на границата с Унгария, а за същия интервал тази година броят им е бил единствено 190. 

Тогава главно пристигаха мъже, които пътуват сами. Това към този момент спря. Една от аргументите е, че има повече инспекции на граничните пунктове и в граничните региони. В същото време процедурите по предоставяне на леговище са ускорени. Освен това ускоряваме репатрирането на противозаконни и престъпно проявени мигранти. Всичко това е сигнал за мафията на трафикантите, че Австрия не е положително място за тях, сподели Карнер от консервативната Австрийска национална партия.

Карнер прикани афганистанците, които са направили закононарушения, да бъдат изпратени назад в страната си на генезис, в случай че това е допустимо. 

„ В случая със Сирия мога да бъда по-краен: Провинция Латакия, да вземем за пример, се счита за много безвредно място. Защо не изпращаме сирийските жители там в бъдеще? Не би трябвало да има подправени табута “, посочи Карнер, представен от Българска телеграфна агенция.

Министърът похвали Дания, която е сключила съглашение с държавното управление на Косово, позволяващо в страната да работят центрове за задържане за депортиране на наказани нарушители от трети страни.

„ Австрийската национална партия желае да насърчи сключването на такова съглашение за Австрия, учредено на датския модел “, споделя Карнер пред вестника.  

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР