Затъмнението в небето над Северна Америка на 8 април неизбежно

...
Затъмнението в небето над Северна Америка на 8 април неизбежно
Коментари Харесай

Теоретиците на конспирацията с творчество за ЦЕРН и слънчевото затъмнение над Америка

Затъмнението в небето над Северна Америка на 8 април неизбежно притегли тегав облак от тайни теории. Сред най-нелепите е обичаната цел на елементарно развенчаемите заблуди: Европейската организация за нуклеарни проучвания, по-известна като ЦЕРН.

Сппоред нея ЦЕРН ще тества своя Голям адронен колайдер (ГАК), най-големия и високоенергиен колайдер на частици в света, на 8 април, което ще съвпадне с цялостното слънчево затъмнение.

Макар че е правилно, че колайдерът ще взе участие в действия по разтрошаване на частици на 8 април, той напълно постоянно прави опити и графикът му няма връзка с астрономическата интензивност, където и да е по света.

Но последователите на теорията на конспирацията се включиха в обществените мрежи, с цел да споделят мнението си за хипотетичната връзка сред активността на ЦЕРН и цялостното слънчево затъмнение – без, несъмнено, да оферират някакво пояснение за съжденията си.

Един човек допусна, че Алистър Кроули – небезизвестният британски окултист и публицист – е осъществил контакт с демонично създание, наречено Айвас, на 8 април 1904 година, и че ЦЕРН може би се пробва да реализира контакт със същия този дявол.

Имайте поради, че колайдера е ситуиран на 100 метра под швейцарско-френската провинция, където цялостното слънчево затъмнение няма да може да се види… То в действителност е на повече от 6 000 километра, на различен континент.

ЦЕРН е в челните редици на някои от най-големите международни открития в региона на физиката, в това число откриването на Хигс бозона – обикновена парченце, постоянно наричана „ божествена “, което доста нервира физиците.

Също по този начин от време на време е обект на тайни теории, които постоянно включват тематики за паралелни вселени или други измерения, може би тъй като естеството на работата му е толкоз нереално и мъчно за схващане.

Ентусиастите на шапката от алуминиево фолио постоянно показват 2-метровата скулптура пред оборудването на ЦЕРН в Мейрин, която изобразява Шива – индуисткото провидение, за което се твърди, че е изтанцувало Вселената. Някои употребяват скулптурата като доказателство, че ГАК се употребява за тъмни операции, само че – както постоянно – има доста по-прост (и скучен) отговор.

„ Статуята на Шива е подарък от Индия в чест на нейното съдействие с ЦЕРН, почнало през 60-те години на предишния век и продължаващо и до през днешния ден. В хиндуистката вяра Господ Шива практикува танца Натарадж, който символизира Шакти, или виталната мощ. Това провидение беше определено от индийското държавно управление поради метафората сред галактическия танц на Натарадж и актуалното проучване на „ галактическия танц “ на субатомните частици “, изяснява ЦЕРН на своя уеб страница.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР