Застъпници на свободата на словото и експерти критикуваха решение на

...
Застъпници на свободата на словото и експерти критикуваха решение на
Коментари Харесай

Решението на Обединеното кралство за Джулиан Асандж „го убива бавно“, казват защитници на свободата на словото

Застъпници на свободата на словото и специалисти подлагаха на критика решение на английския съд за това, че не съумя да спре изгонването на създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж в Съединените щати.

Асанж беше подредено да бъде екстрадиран от Обединеното кралство през 2022 година, с цел да бъде изправен пред съд във Вирджиния в Съединени американски щати по обвинявания в шпионаж, и той апелира тази екстрадиция.

Върховният съд на Лондон постанови във вторник, че ще изиска гаранции от съда на Източния окръг на Вирджиния, че Асандж няма да бъде наказан на гибел.

В допълнение, съдът на Обединеното кралство изиска писмен ангажимент, че Асанж ще получи същите права като жител на Съединени американски щати според Първата корекция на конституцията на Съединени американски щати, която пази свободата на словото и свободата на печата.

„ Тези [уверения] наподобяват по номинална стойност безспорни и не мога да предвидя, че Съединени американски щати ще откажат да дадат такива уверения “, сподели Доналд Ротуел, професор по интернационално право в Австралийския народен универси...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР