Застанали под дъжда в градинката пред храм Свети Седмочисленици полицаите

...
Застанали под дъжда в градинката пред храм Свети Седмочисленици полицаите
Коментари Харесай

Полицаи протестираха след погрома в София: Не ние сме лошите

Застанали под дъжда в градинката пред храм " Свети Седмочисленици " служителите на реда не одобряват избрания, прозвучали в медиите, с които се внушава, че при снощните вандалски прояви те са неприятните , съобщи.

За служителите на реда напрежението било предизвестено. Още сутринта намерили редица неразрешени предмети в рейс със почитатели: " Множество железни палки, пиротехника, газови револвери, ножове, боксове ".

Разказват, че са станали очевидци на невиждана експанзия и че потреблението на водно оръдие е било неотложно.

" Ако не бяхме приложили реципрочни дейности и ограничения, тези хора може би щяха да потрошат цялото имущество и може би щаха да пострадат доста почтени жертви ", сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов.

Действията, подхванати нощес от Столична дирекция на вътрешните работи и жандармерията са реципрочни на експанзията от страна на крайни почитатели, безапелационен е и  вътрешният министър Калин Стоянов. Той съобщи, че застава зад всички чиновници, които са предотвратили по-сериозни произшествия.

Но: " Не одобрявам дейностите на единици чиновници, които превишиха правата си и не се оправиха със задачата да не поддават на провокации ". Аз и сътрудниците ми не толерираме сходно държание. Именно по тази причина шефът на Столична дирекция на вътрешните работи към този момент е назначил вътрешна инспекция. Всеки, който е превишил правата си ще понесе своята лична отговорност ".

От управлението на съдружие " Левски на левскарите " споделиха, че ескалацията значително се дължи на арогантното държание на БФС и дефинираха случилото се сред протестиращи и служители на реда като налагане на криворазбрано правораздаване.

" Тези от последователите на Левски, които членуват в по-големите организации през вчерашния ден не бяха тук. Вчера футболните хулигани носеха униформи ", разяснява Никола Бошняков, зам.-председател на съдружие " Левски на левскарите ".

От ЦСКА обявиха, че напрежение и конфликти сред агитки не е имало. От там дефинираха дейностите на полицията като произвол. От Сектор Г са се надявали на спокойно шествие, само че е достигната точката на шупване.

Ранени и огромни материални вреди. Шокиращи клипове за невиждани вандалски прояви, само че и за полицейско принуждение. Такава е равносметката след вчерашния митинг.

Сред потърпевшите са както стачкуващи, по този начин и полицейски чиновници. Официалните данни сочат - 24 протестиращи потърпевши по време на конфликтите с полицията, 7 от тях са останали в болница. 33-ма са ранените чиновници на Министерство на вътрешните работи, като един е признат в лечебно заведение.

Спрямо близо 30 души, които в началото са били арестувани от полицията за 24 часа, са приложени ограничения по Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия, оповестиха от прокуратурата. Вече повдигнаха обвиняване на подпалвача на полицейския бус. Грози от 3 до 10 години затвор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР