Застанали под дъжда в градинката пред храм Свети Седмочисленици полицаите

...
Застанали под дъжда в градинката пред храм Свети Седмочисленици полицаите
Коментари Харесай

Полицаи протестират след погрома в София: Не ние сме лошите

Застанали под дъжда в градинката пред храм " Свети Седмочисленици " служителите на реда не одобряват избрания, прозвучали в медиите, с които се внушава, че при снощните вандалски прояви те са неприятните, съобщи.

А равносметката след вчерашния митинг е ранени и огромни материални вреди в София. Шокиращи клипове за невиждани вандалски прояви, само че и за полицейско принуждение.

В четвъртък в 17.30 ч. футболни почитатели излязоха на митинг против БФС и управлението му, на който желаеха оставка на президента Борислав Михайлов. Час по-късно напрежението ескалира и запалянсковци започнаха да хвърлят бомбички и ракети против полицията. Униформените изкараха водното оръдие и предизвестиха, че в случай че не спрат, ще бъде използвана мощ, след което стартира да разпръсква почитателите.

След началото на мача почитателите възпламениха няколко кофи за отпадък и още веднъж потеглиха към полицията. Във входа на блок на " Гурко " човек бе пребит свиреп от полицията. Пристигна кола за спешна помощ на мястото.

Междувременно гневни почитатели потрошиха полицейски бус на " Васил Левски " до Министерството на спорта и взеха полицейските щитове. След това го възпламениха. Имаше сигнали и за бити деца.

Официалната статистика сочи, че 24 протестиращи са потърпевши по време на конфликтите с полицията. Седем от тях са останали в болница. 33-ма са ранените чиновници на Министерство на вътрешните работи, като един е признат в лечебно заведение.

Спрямо близо 30 души, които в началото са били арестувани от полицията за 24 часа, са приложени ограничения по Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия, оповестиха от прокуратурата. Вече повдигнаха обвиняване на подпалвача на полицейския бус. Грози от 3 до 10 години затвор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР