Защо полярните изследователи са използвали този продукт в експедицията си

...
Защо полярните изследователи са използвали този продукт в експедицията си
Коментари Харесай

Откриха забравено преди 100 години мляко в Антарктида

Защо полярните откриватели са употребявали този артикул в експедицията си и какъв брой друго е това мляко от актуалното?

През 1908 година Ърнест Шакълтън подхваща първата от трите независими експедиции до Антарктида. Той желае първи да стигне до Южния полюс и паралелно с това афишира провеждането на няколко научни проучвания.

Отправяйкисе на пътешестие, което едвам не приключва с крах, полярните откриватели оставят част от продуктите си на остров Рос, намиращ се в непосредствена непосредственост до брега на Антарктида и който в тези дни е насочна точка за доста експедиции.

Повече от век по-късно железна кутия с мляко на прахуляк е открита в изоставения от от Шакълтън и неговия екип лагер. Учените съпоставят състава на този артикул със актуалния и получават резултат, който назовават " непредвиден ". За проучването оповестява научно-издателската къща Elsevier.

Запасите от експедицията на Шакълтън са открити от доброволци от " Проекта за възобновяване на наследството на морето Рос " (в покрайнините на това море...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР