Защо един бейзболен отбор взе майстор сомелиер на борда

...
Евън Голдщайн има уникална роля в Сан Франциско Джайънтс: Той
Коментари Харесай

Евън Голдщайн има уникална роля в Сан Франциско Джайънтс: Той е първият майстор сомелиер в професионалния спорт, който работи, за да осигури вината за продажба в Oracle на отбора Стадион Парк се съчетава перфектно с хот-дога и други закуски за продажба.

62-годишният Голдщайн започна тази роля през миналия сезон. Голдщайн е израснал в района на Сан Франциско и е фен на отбора през целия живот. Той обичаше виното от ранна възраст и първата му работа беше да ръководи програмата за вино в ресторанта на майка си, Square One. На 26 години Голдщайн постига статут на майстор сомелиер. По онова време той беше най-младият, удостоен някога с това звание.

„Това е винена страна“, каза Голдщайн. „Това означава не само, че някак сте имали това ДНК право по рождение върху него, но също така означава, че нашата фен база тук идва от тези места.“

Екипът продава вино на стадиона от 1977 г. и като наемат майстор сомелиер, те вдигат летвата, за да предоставят възможно най-добрите вкусове на своите фенове. Голдщайн доставя всички вина от близкия район, тъй като Oracle Park се намира в средата на винарска страна, с много налични възможности.

„Беше наистина забавно нещо, нали?“ каза главният изпълнителен директор на екипа Лари Баер. „Шумът из парка е „Сомелиерство и бейзбол?“ ... Предпочитаме да имаме добро вино, отколкото посредствено вино. Предпочитаме някой, който е обикалял винарска страна в продължение на цяла кариера, за да ни помогне да изберем вината."

Голдщайн каза, че е било важно да се доставят разнообразни вина и да се хареса на широка гама от вкусове. Той иска виното, което сервира, да е за всички. „Това за мен беше критично за мисията“, каза той. „Има вкусни вина по 400 долара за бутилка. Има вкусни вина по 10 долара за бутилка. И ние искаме да сме сигурни, че хората имат достъп до това, защото в крайна сметка, ако ви харесва и ви прави щастливи, това е всичко, което има значение."

Неговият метод работи за повечето от феновете, с които CBS News разговаря.

„(Аз) се срещам с приятел, той все още не е тук“, каза Дебра Богаардс, един фен. „Ако той беше тук, щяхме да изпием две бири, но тъй като трябваше да си я купя сам... не мога да устоя на чаша хубаво вино.“

Наташа Синг каза, че е поръчала бутилка Alto Malbec преди мача, който тя гледаше "защото защо не?"

Някои фенове все още са пуристи, предпочитайки бира пред вино, но Голдщайн се наслаждава на възможността да достигне до скептиците.

„В края на сезона, ако успея да ги накарам да спрат за момент и помислете за това и може би следващия път ще опитат или може би ще опитат отново, ние свършихме работата си“, каза той.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР