Зашеметяващото отстраняване на Кевин Маккарти от поста председател на Камарата

...
Зашеметяващото отстраняване на Кевин Маккарти от поста председател на Камарата
Коментари Харесай

Разделените републиканци се стремят да се обединят зад новия лидер, след като Маккарти беше свален от поста

Зашеметяващото премахване на Кевин Маккарти от поста ръководител на Камарата на представителите на Съединените щати във вторник остави камарата настрани, до момента в който републиканците се борят да вкарат ред в разпокъсаното си болшинство и да стартират сложният и евентуално нескончаем развой на сливане към нов водач.

Камарата се събра за малко в сряда и по-късно излезе в почивка, като републиканецът от Северна Каролина Патрик Макхенри, краткотраен представител, изпълняваше длъжността с доста малко власт в обозримо бъдеще.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла. Кой стои зад отстраняването на Кевин Маккарти от поста ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати? Какво ще се случи по-късно, до момента в който Камарата на представителите на Съединени американски щати търси нов представител? Кевин Маккарти е отстранен като ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати през невиждано гласоподаване завършек на списъка

Други републиканци напуснаха Вашингтон в очакване на идващите стъпки.

Камарата ще се опита да избере ръководител още идната седмица. Моментът не е съвсем сигурен, защото републиканците се редят на опашка за шанса си да получат чукчето измежду горчивите разделения, които провокираха хаоса.

Възможни претенденти

Лидерът на болшинството в Камарата на представителите, републиканецът Стив Скалис, е на линия за поста, само че той се сблъска с неотложно предизвикателство от републиканеца Джим Джордан, ръководител на правосъдната комисия и любим на консерваторите, който бързо разгласи личната си кандидатура. Очаква се да се появят и други.

Мнозина се съмняват, че някой може да получи нужните 218 гласа, с цел да стане представител. Гласуването за Маккарти през януари лиши 15 мъчителни кръга, макар че той беше консенсусният избор на републиканската конференция.


В Белия дом президентът Джо Байдън, демократ, сподели, че американският народ към момента чака държавното управление да свърши работата си в точния момент.

Избирането на нов представител рискува да разпали раздялите, които изтезаваха републиканците в Камарата през цялата година, изключително в случай че законодателите създадат нови претенции, преди да обещаят поддръжка.

Скализ от дълго време е считан за евентуален иден оратор и е уважаван като оживял, откакто беше прострелян в бедрото на подготовка на бейзболния тим на Конгреса през 2017 година Но Скализ се лекува и от форма на рак на кръвта, принуждавайки го да се отдалечава от Капитолия на моменти.

„ Тази последваща глава няма да е лесна, само че знам какво е належащо да се боря и съм квалифициран за борбите, които предстоят “, написа Скализ в писмо до сътрудниците си с молба за тяхната поддръжка.

Джордан направи свое лично показване, като акцентира на своята надзорна работа и желания. Той повтори апела на Скалис за единение по време на „ разграничени времена “.

„ Проблемите, пред които сме изправени, са предизвикателни, само че не са непреодолими “, сподели той.

Очаква се в конкуренцията да се причисли и републиканецът от Оклахома Кевин Херн, ръководител на Републиканския комитет за проучване, най-голямата секта на републиканците в Камарата.

Междувременно някогашният президент Доналд Тръмп сподели пред кореспонденти в съда в Ню Йорк в сряда, че ще „ направи каквото е належащо, с цел да помогне “ на републиканците в конкуренцията за ръководител, само че че е фокусиран „ напълно “ върху своята президентска акция.

>

По-непосредственото предизвикателство за републиканците е превъзмогването на изключителните раздори, които изтезаваха конференцията им през последните седмици.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР