Заседание на Комисията по плажен волейбол към Българската федерация по

...
Заседание на Комисията по плажен волейбол към Българската федерация по
Коментари Харесай

Милко Багдасаров: Желанието ни е да превърнем Националната верига по плажен волейбол в атрактивен продукт

Заседание на Комисията по плажен волейбол към Българската федерация по волейбол (БФВ) се организира през вчерашния ден.

Бяха регистрирани резултатите от миналия сезон 2022 година във всички възрасти. Бе дадена позитивна оценка за провеждането на Националната верига по плажен волейбол за мъже и дами, както и за представянето на националните ни тимове под 18 години на европейското състезание в Лутраки (Гърция). Там младите ни „ плажни лъвове “ заеха влиятелното 13-о място при девойките и 23-о място при юношите.

Набелязани бяха няколко съществени задания:

- Отсега да се стартира работа по Националната верига за мъже и дами за 2023 година, като задачата е тя да се трансформира в атрактивен артикул в бъдеще

- Бе плануван цялостният бюджет за 2023 година и той ще бъде показан пред Управителния съвет на (БФВ)

- Бе взето решение от идната 2023 година националните първенци по плажен волейбол на България да бъдат определяни въз основа на ранкинга (натрупаните точки от извършените турнири), а не след заключителен шампионат, както беше до момента.

„ През това лято Националната верига мина, както бе планувана - с шампионати във всичките оповестени дестинации. Това, което трябваше, беше свършено. Сега желанието ни е да работим за нейното развиване и разширение. Искаме да я превърнем в атрактивен артикул. Затова до края на календарната година ще се работи по организацията. Ще бъдат оповестени всички одобрени дестинации за идните шампионати през 2023 година със съответните наградни фондове. Така ще можем да повишим интереса към този спорт. Целта ни е да притеглим сътрудници, с които да работим по развиването на продукта Национална верига по плажен волейбол “, разяснява ръководителят на Комисията по плажен волейбол Милко Багдасаров.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР