Заподозреният сериен бомбаджия в американския щат Тексас, който, по всичко

...
Заподозреният сериен бомбаджия в американския щат Тексас, който, по всичко
Коментари Харесай

Самоубилият се бомбаджия от Тексас е бил 23-годишен безработен местен жител

Заподозреният сериен бомбаджия в американския щат Тексас, който, по всичко проличава, се е самоубил рано тази заран, откакто залавянето му от полицията е станало неизбежно, бе разпознат като 23-годишния гражданин на щата Марк Кондит, съобщи ДПА, цитирайки известия от правоохранителните органи в Съединени американски щати.

Според Брайън Манли - шефа на полицията в Остин, столицата на щата, мъжът е основният обвинен. Смята се, че е работил самичък, извършвайки серията от най-малко 4 бомбени гърмежа, ужасили жителите на града и прилежащите селища след първия гърмеж на 2 март, при който почина 39-годишен мъж.

Кондит е работил в предишното като механик по корекция на компютри, откакто е получил тапия от "Комюнити колидж " в Остин. Все още не е явен претекстът за действията му. Към сегашния миг той е бил незает и не е служил в армията. Заподозреният е разпознат въз основа на доказателствен материал, събран откакто той изпратил пакет с взривно устройство от чертите на града до локален офис на куриерската компания ФедЕкс, сподели Манли на конференция през днешния ден.



Сн. Twitter

Полицията прикани към зоркост, защото не е сигурна какво е правил Кондит през последните 24 часа, което допуска, че е допустимо той да е разпратил още бомби по пощата. Полицейските преследвачи обкръжиха колата на обвинения в предградие на Остин тази заран.

При приближаването на служителите на реда към колата от вътрешната страна се разнесе гърмеж и той бе открит мъртъв в нея. Конгресменът републиканец от Тексас Майкъл Маккол сподели по малкия екран, че обвиненият е купил огромна част от оборудването за правене на взривни устройства от магазин в Остин. Полицията е попаднала на следите му, откакто е бил засечен с видеокамера в офис на ФедЕкс в града. Разследващите съумели да получат и номера на колата му, което също помогнало за идентифицирането му, след което го наблюдавали какво купува от магазина от веригата "Хоум Депо ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР