Започна основен ремонт на сградата на Драматичния театър в Търговище.

...
Започна основен ремонт на сградата на Драматичния театър в Търговище.
Коментари Харесай

Започна основен ремонт на сградата на Драматичния театър в Търговище

Започна главен ремонт на постройката на Драматичния спектакъл в Търговище. Дългоочакваните действия са почнали преди два дни, оповестиха от управлението на културната институция.

Директорът Владимир Петков изясни, че планът за повсеместен ремонт е направен преди години още от предходното управление и в последните две години от време на време се работи за реализиране на концепцията. Проектът към този момент е предпазен пред Министерството на културата.

„ За да можем да работим и упражняваме активността си , планът е разграничен на няколко стадия “, добави Петков. Вече се работи по първия стадий от активността. Ще бъде осъществен ремонт на покрива и на отвесната ВиК-система - най-належащите елементи от постройката. На идващ стадий ще бъдат построени рампа за хора с увреждания, както и асансьор. Предстои и цялостн о архитектурно и техническо обновяване на постройката, замяна на електрическата апаратура и възобновяване на салона.

Стойността на първия стадий от плана е към 1 млн. лв.. Дейностите по контракт би трябвало да приключат до четири месеца. Ще се работи при всяка опция, поради дейностите навън и есенно-зимния сезон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР