Заплахи, обещания и ултиматуми, от които никой не се интересува,

...
Заплахи, обещания и ултиматуми, от които никой не се интересува,
Коментари Харесай

Хлъзгав гръб, врат... и лица назаем

Заплахи, обещания и ултиматуми, от които никой не се интересува, червени линии, които са от дълго време прекрачени и обезсмислени. Поредната предизборна акция не е почнала публично, само че се вихри с цялостна мощ. И върви под мотото „ лице назаем “ – прекроени идентичности, самозаблуди, политическа амнезия, нови самоличности-стари зависимости...
" Лъжа е... "
„ Със сигурност Борисов излиза на плюс от всичко. Сега всички се борят за любовта му. “ Така синтезира сегашната картина политологът Първан Симеонов.

Самият Борисов показа поредност от мисли, с цел да стане ясно, че „ всичко му е тъкмо “ – коктейл от закани, хвалби и растящо удовлетворение.

В понеделник

" Или ще спрат да преиначават, или тези служебни държавни управления може да изкарат доста дълго. " – Борисов повтори през седмицата тази си имитация в разнообразни версии и то на фона на длъжностен кабинет, ръководен от дълготраен партиен кадър и непрестанни връщания в ръководството на хора от държавните управления на ГЕРБ.

" Както споделя Владислав Горанов - ускорява се чувството, че се връщаме на власт “, добави той.

Как Борисов разтълкува тезата на ПП-ДБ, съгласно която съпредседателят на Движение за права и свободи се разпорежда в ГЕРБ.

" Лъжа е, че Пеевски командва ГЕРБ. "  Ето и един от железните „ причини “:

" Когато се сътвори ГЕРБ, Делян Пеевски е бил малко дете. “  „ Юношата блед “ Пеевски по това време е на 26 години, обръгнал политически и към този момент дори следовател.

В петък

" Абсолютно всичко е изгубено във взаимоотношенията с ПП-ДБ. Те трябваше да поддържат своите сътрудници доскоро за Росен Желязков, ставаше въпрос на един ден, а не да се съешават с " Възраждане " и да им сядат в скута ", добави.

" Вчера те посяха подобен вятър, че бурята няма да ги отмине “, добави и древен привкус най-после за сваления в самия му край ръководител на Народно събрание Росен Желязков - действие, определяно като неособено свястно от наблюдаващи.

В неделя

„ Винаги сме работили с Движение за права и свободи през годините, тъй като те са системни…Западът знае коя е мощната и систематична партия. Разбира се, че с " Продължаваме промяната - Демократична България " ще работя, само че не с тяхната, а с преобладаващата мощ и власт на ГЕРБ. “ И изиска свои министри  - падали му се по ротация.
Хлъзгавият тил като метафора, и тя хлъзгава
Телесните метафори несъмнено в ГЕРБ и Движение за права и свободи са доста тачени. Вероятно като онагледяване на високата политическа естестика на водачите. Освен обичания на Пеевски " скут ", Борисов вкара нова част от тялото в политическото обговаряне. Мотивът за способността му да оцелява беше въведен с метафората за хлъзгавия тил. И тя, хлъзгава някак…

" Когато някой си прави предизборна акция на мой тил, би трябвало да знае, че той е огромен и хлъзгав. Много се катериха по него и доста падаха ", закани се още Борисов още веднъж по адрес на досегашните си сътрудници в сглобката поради техните апели да се откаже от Пеевски.

След гърба се появи и врат - към този момент в имитация на Кирил Петков.
И един врат:  " Пеевски е висящ на врата на Борисов и го задушава “
„ Освен че има голям гръб, има и огромен врат. На който сега е висящ господин Пеевски и го задушава. Г-н Пеевски е огромен и хлъзгав камък на врата на Борисов “, реагира на хлъзгавия гръб Кирил Петков.

" България не може да има обикновено ръководство оттук насетне, в случай че тази взаимозависимост на Бойко Борисов от Делян Пеевски не бъде прекратена ", не закъсня отговорът на съпредседателя на " Продължаваме промяната ", като продължи линията на " ултиматума " на ПП-ДБ за делене на Борисов от Пеевски.

В странното решение на предизборната изразителност на обединението Борисов е оня, който е изпаднал под неприятно въздействие, само че може да се поправи. Във формулата не излиза наяве по какъв начин той ще се откъсне от тая взаимозависимост, очевидно много здрава, само че се допуска, че това ще е огромното му предпочитание да бъде в коалиция още веднъж с ПП-ДБ, което обаче той ловко прикрива от много дълго време, още откакто получи легитимацията на държавно управление на сглобката.

Известно несъгласие пристигна и от поръчката на Лена Бориславова: " Под никаква форма няма да работим с Движение за права и свободи. Пеевски е началник на ГЕРБ ". Ако няма да работят с Движение за права и свободи и Пеевски е началник на Борисов, не следва ли, че не би трябвало да работят по никакъв метод и с Борисов.
Линията на Пеевски – " обединението на пудела "
В типичния си просташки жанр Пеевски употребява комфортно непремислено подадената му от ПП-ДБ топка на оставката на Желязков, с цел да стартира да повтаря темата за " обединението на пудела " (Пуделът в действителност е в топ 3 на най-интелигентните животни в света и кучето евентуално би трябвало да бъде оставено на мира като нарицателно, само че политическата мисъл у нас не се отличава с обсег, в случай че нещо телесно не е намесено).

„ Кирил Петков е като един сладостен пудел, който ще драска на вратата в Банкя, бъдете сигурни, от през днешния ден ви го предсказвам “, повтори той, а рефренът за пудела се обрисува като крайъгълен камък за „ здравите сили “.
„ Тя не се разпознава “
Бившата ГЕРБ-министърка на туризма Николина Ангелкова също се оказа обхваната от припадък на амнезия, от която нерядко страда и партийният водач. Борисов от време на време не помни, че познава или е виждал обществено някои свои министри или правилни фрагменти, само че на всеки може да се случи, изключително в случай че има " хлъзгав тил ".

Ангелкова обаче ще го надмине - напът е да забрави даже себе си.

„ Ролята на Николина Ангелкова следва да се обясни. Тя няма спомен за такова нещо. Предстои да се направи лицево-идентификационна експертиза дали лицето на фотографията е тя, или не. Тя не се разпознава “, разгласи градската прокурорка на София Илиана Кирилова във вторник за фотография от аферата на пудела, пачките и часовника.

(Незнайно за какво в обществените мрежи по този мотив се появиха размишления и мнения за силата на пластичната хирургия.)

В забавна игра на идентичности се спусна и различен кадър на ГЕРБ Димитър Главчев, който направи шеметно придвижване и от началник на Сметната палата стана длъжностен министър председател, и външен министър даже. Дали му се постанова заран пред огледалото да се напомня, че има толкоз всеобхватна експертиза?
„ Лъснаха зависимости “
Тези избори изобщо се обрисуват като нова вълна на заменени самоличности. Бляскав образец даде евродепутатката-журналистка от Българска социалистическа партия Елена Йончева, която внезапно припозна Делян Пеевски, макар че в Европарламента години наред твърдеше, че води борби против превзетата страна.

Санкционираният по „ Магнитски “ съпредседател на Движение за права и свободи изясни поканата към Йончева единствено с безкористни претекстове.

„ Тя е заслужен представител за гражданската квота на Движение за права и свободи, тъй като тя е „ един самостоятелен човек, който е потвърдил, че пази свободата на медиите, на публицистите, на хората “, в резюме казано – всичко, към което Движение за права и свободи, и в частност Пеевски, се стреми. А евентуално по този нов негов план за известни имена няма да е единствено Йончева.

„ Лъснаха зависимости “, разяснява с наяве удовлетворение новия политически кей на дългогодишната си партийна критичка лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова
Една особена композиция
Седмицата изобщо беше богата на предизборни сюжетни линии с участнички, които Нинова е прогонвала от Българска социалистическа партия, тъй като са се противопоставяли на ръководството ѝ. Става си за сериал със заглавие – „ Всички мои деца (бивши) “.

Една особена композиция от Мая Манолова и Ваня Григорова се роди от такива участнички.

„ Патерици на ГЕРБ “ по Нинова. Нещо като инспекция за президентски план, съгласно анализатори. А Григорова, другояче изживяваща се като гласа на пролетариата, показа свои мисли:

" Гласът на Делян Пеевски не е по-различен като тежест от гласа на Христо Иванов. "

Върви последователно напредване от „ допустимия Борисов “, " всички обичат Борисов " към „ какво му е неприятното на Делян Пеевски “. Крачката е напълно дребна, незабележима даже.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР