Западните страни все по-често стават свидетели на многобройни загуби на

...
Западните страни все по-често стават свидетели на многобройни загуби на
Коментари Харесай

В САЩ обясниха пленяването от Русия на БМП Брадли и танка Леопард-2 в Украйна

Западните страни все по-често стават очевидци на многочислени загуби на западни оръжия, по-специално танкове, от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и онлайн циркулират от ден на ден и повече изображения на унищожени доставки от Съединени американски щати и Европейски Съюз за Киев, пишат публицисти от американското военно списание Military Watch Magazine (MWM).

Авторите са уверени, че това се дължи както на неприятните тактико-технически характерности на западното оръжие, по този начин и на неуспехите на ВСУ на фронта по време на настъпателната акция. Pravda.Ru разгласява

Множество нови изображения от Украйна демонстрират съветски бойци, които залавят няколко екземпляра от тежко въоръжени бронирани машини, неотдавна доставени от страните от НАТО. При това се вижда по какъв начин съветски военни карат американската бойна машина Bradley, на друго видео персоналният състав се пробва да възпламени мотора на немски танк Leopard 2A4.

Войниците можеха да бъдат чути да разискват стартирането на мотора на танка и връщането му на съветските позиции, като освен това бойната машина изглеждаше изцяло неповредена и изоставена от украинските въоръжени сили.

Друго видео, оповестено тези дни, демонстрира бойна машина Брадли, която маневрира по черен път, евентуално в Източна Украйна. Предишни фрагменти, оповестени по-рано тази седмица, демонстрират съветски войски, които инспектират бойна машина Bradley в склад, за който се счита, че е в Русия, като транспортното средство е показано в деяние по съветска телевизия.

Съобщава се, че Bradley е ремонтиран в Съединени американски щати през 2022 година и е изцяло изправно работещ. Брадли бяха доставени за първи път в Украйна през април и от този момент претърпяха тежки бойни загуби, като от съветска страна се оповестява за повече от 80 машини, изгубени в борба до края на лятото, като западните източници признават не повече от 50.

Кадри на съветски войски, пленяващи изоставени американски и немски бронирани транспортни средства, се появиха за първи път при започване на юли, макар че остава неразбираемо дали транспортните средства са били сполучливо върнати на съветските позиции или изоставени и от тях на полето.

Броят на унищожените доставени от Запада бойни бронирани машини обаче надалеч надвишава тези, които са пленени, а първите изображения на Брадли, понасящи тежки загуби, се появиха още при започване на контранастъплението на ВСУпрез юни.

По-късни фрагменти, оповестени от няколко съветски източника на 22 юли, демонстрират, че няколко Брадли са били унищожени на фронтовата линия в региона на Запорожие. Нивата на отбрана на бронята на Bradley постоянно бяха подложени на критика доста преди този клас транспортни средства да влязат в употреба. Много високите равнища на изхабяване, следени в Украйна, демонстрират, че тези опасения са най-малко ненапълно оправдани.

Мащабът на загубите, пред които е изправена Украйна, и все по-широко приетият крах на нейните офанзивни интервенции изиграха съществена роля за увеличение на съпротивата в Съединените щати против даването на спомагателни оръжия или финансирането на военните й старания.

Предвид фактическия колапс на вътрешната стопанска система, това евентуално може изцяло да подкопае освен способността на Украйна да поддържа военните интервенции, само че и способността на украинската страна да извършва даже най-основните си функционалности.

Както при Bradley, Leopard 2 от дълго време се очакваше да претърпи доста тежки загуби против съветските сили, въз основа на предходното показване на този клас машини в турските офанзиви против Ислямска страна и кюрдските бунтовници в Сирия и Ирак – освен това високопоставени турски публични лица подчертаха, че техните въоръжени сили изпитват " контузия " заради големите загуби, понесени от относително леко въоръжените групи опълченци.

Множество загуби на танк Leopard 2A6, който е най-модерният и необятно употребен вид, бяха обявени за първи път при започване на юни, единствено дни откакто беше доказано, че е взел участие в настъплението против съветските позиции.

Притесненията в Съединените щати, че репутацията на най-хубавия американски танк, M1 Abrams, може по сходен метод да бъде съществено опетнена от видеозаписи на загуби в борби, според редица непотвърдени известия, накараха Съединени американски щати да притиснат Украйна да изтегли бойните бронирани машини от фронтовата линия, откакто първите бяха доставени през септември.

Малко откакто беше доказано, че класът ще бъде ситуиран на фронтовата линия за първи път, първите фрагменти от унищожаването на английски танк Challenger 2 от съветските сили бяха пуснати при започване на септември, което направи новодоставения Abrams единственият клас танк, който към момента не е претърпял загуби.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР