Западните държави, начело със САЩ, са увеличили натиска върху Либерия,

...
Западните държави, начело със САЩ, са увеличили натиска върху Либерия,
Коментари Харесай

Западът засилва натиска върху Либерия, Маршаловите острови и Панама заради превозите на руски петрол

Западните страни, отпред със Съединени американски щати, са нараснали натиска върху Либерия, Маршаловите острови и Панама като част от нов удар против съветския нефт. Петролните компании постоянно употребяват танкери, пътуващи под флага на тези страни, с цел да доставят недопечен нефт на цена над тавана, избран на 60 $ за барел, оповестява Ройтерс. Според източник на агенцията  властите на страните са били помолени от създателите на глобите да се намесят срещу подобни практики.

Анализаторите акцентират, че и трите страни са лоялни към " промяната на флага ", която разрешава на подставени лица, основани за доставка на нефт от Русия, да заобикалят глобите. По оценки на Lloyd`s List Intelligence близо 40% от 535 танкера в " сенчестия флот ", участващи в доставката, принадлежат на компании, регистрирани на Маршаловите острови.

В същото време организацията отбелязва, че писмата не съдържат закани против самите страни. В тях обаче се показва, че сходни кораби нямат западни застраховки и други услуги, заради което контактите с тях носят избрани рискове
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР