Заместник-министърът на общностите и завръщането в правителството на Косово Радоица

...
Заместник-министърът на общностите и завръщането в правителството на Косово Радоица
Коментари Харесай

Опит за убийство на сръбски политик в Косово

Заместник-министърът на общностите и завръщането в държавното управление на Косово Радоица Радомирович заяви, че в град Лепосавич, Северно Косово, е осъществен опит за ликвидиране на косовския сръбски политик Марко Ябланович, заяви вестник „ Коха диторе “, представен от Българска телеграфна агенция.

Според Радомирович покушението се е провалило поради засечка на оръжието на нападателя. Няма ранени или потърпевши.

Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в държавното управление на Косово Ненад Рашич – гражданската самодейност „ Свобода, правдивост и оцеляване “.

Новината за опита за ликвидиране беше доказана и от заместник-директора на полицията за Северно Косово Ветон Елшани, който заяви, че случаят е станал след среднощ на 5 май, а казусът се проверява.

В днешния си 24-часов отчет косовската полиция даде елементи за опита за ликвидиране, като се базира на показанията на самия Ябланович. Косовският сръбски политик е декларирал пред полицията, че маскиран човек с огнестрелно оръжие се е доближил до него, до момента в който е влизал в заведение и е опитал да стреля по него без триумф.

Заместник-министърът на общностите и завръщането в държавното управление на Косово упрекна Белград, че стои зад опита за ликвидиране.

„ Няма подозрение, че зад атентата против Марко Ябланович стои режимът в Белград “, написа в обява в обществените мрежи Радомирович.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР