Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри пленарната сесия

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри пленарната сесия
Коментари Харесай

Световното първенство по парашутизъм ще се проведе в Ерден

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри пленарната сесия на Международната комисия по парашутизъм (IPC) към Международната федерация по въздушни спортове (FAI). Събитието се организира в София в границите на Международната конференция на IPC (24 – 28 януари) с присъединяване на 120 делегати и посетители от 39 страни.
България е определена за хазаин на международното състезание по парашутизъм. Надпреварата ще се организира в село Ерден в интервала 24 – 31 август 2018 година и подготовката за него е една от главните тематики на интернационалната конференция. Специални посетители на проявата са президентът на FAI Фриц Бринк и президентът на IPC доктор Райнер Хьонле, които разискаха настоящи тематики от конференцията с Ваня Колева и с Ангел Стаменов – ръководител на Българския народен аероклуб.
„ Изключително съм щастлива, че нашата страна приема такива огромни събития във въздушните спортове през тази година, това е висока чест и самопризнание. Убедена съм, че още веднъж ще се представим като добър уредник, както бе на европейското през 2015 година “, съобщи зам.-министър Ваня Колева.
Тя изрази признателност към Българския народен аероклуб и към всички, които работят за развиването на въздушните спортове у нас. „ От януари България пое председателството на Съвета на Европейски Съюз, а София е европейска столица на спорта. През тази година сме хазаин на надпревари от най-голям сан като международни пърдвенства по волейбол и по художествена гимнастика, а единствено след няколко дни в София ще се събере елитът на международния тенис. Вярвам, че с такива влиятелни шампионати, в това число и международното състезание по парашутизъм, ще притеглим повече хора за деен и здравословен метод на живот “, сподели зам.-министър Ваня Колева.
Президентът на FAI Фриц Бринк изрази признателност към нея за поддръжката и за присъединяване в интернационалната конференция. „ За нас е огромна чест Вашето наличие. Виждам, че България поема водеща роля в тази част на света. Да се употребяват с поддръжката на държавното управление е от извънредно значение за въздушните спортове. Сигурен съм, че ще организирате чудесно международно състезание и нямам самообладание да се забележим още веднъж през август “, сподели Фриц Бринк.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР