Законодателите в Того одобриха промени в конституцията, свързани с ограниченията

...
Законодателите в Того одобриха промени в конституцията, свързани с ограниченията
Коментари Харесай

Того одобри конституционна реформа, променяща начина на избиране на президент

Законодателите в Того утвърдиха промени в конституцията, свързани с рестриктивните мерки на президентския мандат и метода на избиране на президенти, което някои опозиционни политици и групи на гражданското общество жигосаха като парламентарен прелом.

Парламентът на Того към този момент беше приел поправките на 25 март, само че промените доведоха до реакция на опозицията, тъй че президентът Фор Гнасингбе прикани за спомагателни съвещания и второ парламентарно гласоподаване.

Депутатите дадоха дефинитивно утвърждение на промяната късно в петък, единствено дни преди законодателните избори на 29 април, които също бяха отсрочени заради проблемите към конституционните ремонти.

Второто четене беше признато, като всички присъстващи 87 политици се съгласиха с новата система, съгласно която президентът към този момент няма да се избира посредством всеобщо гласоподаване, а от членове на Народното събрание.

Измененията също по този начин вкараха парламентарна система на ръководство и редуцираха президентските мандати на четири години от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР