Задаването и постигането на кариерни цели никога не е лесна

...
Задаването и постигането на кариерни цели никога не е лесна
Коментари Харесай

От кариерен консултант до мениджър човешки ресурси

Задаването и постигането на кариерни цели в никакъв случай не е лесна задача. Много хора минават през разнообразни стадии и стълбици, преди да доближат до равнището, на което желаят да се преквалифицират.

Това е Нина Щерева. Нина се причислява към компанията Булуърк Къмпани през 2008 година Работила е на няколко позиции, като от година и малко насам, тя заема длъжността HR Manager - Мениджър "Човешки запаси ".

 Bulwork First IT/ ITES Recruitment Agency

Би ли описалa работата си с няколко фрази?

Работата ми е много динамична и разнообразна и в резюме казано включва следните задания:

Участие в цялостния развой по набиране и асортимент на претенденти за механически / нетехнически позиции на наши клиенти, осъществяване на изявленията, тестване на уменията и качествата на претендентите, инспекция на референции, headhunting, комуникация/срещи с клиенти (настоящи и евентуални, в случай че се налага), връзка с Кариерните центрове на Университетите у нас, присъединяване в разнообразни кариерни събития / конгреси, образования на нови сътрудници, управление на дребен екип в една от новите ни местоположения за България – гр. Ямбол.

От какъв брой време работиш в тази компания?

Стартирах работа в „ BULWORK’’ през м. Ноември 2008 година и към този момент близо 10 година работя в екипа на компанията.

Защо избра да работиш тъкмо в нея и с какво подкрепя за твоето кариерно развиване?

Започнах работа в компанията, когато бях в края на образованието си по бакалавърска стратегия в университета, защото сферата на активност и естеството на работа и задания изцяло отговаряха на образованието, което следвах. От компанията ми гласоподаваха доверие и по този начин стартът ми в компанията беше естествено продължение на това, с което се занимавах в университета, само че към този момент с опция наученото да бъде приложено на процедура.

Успях и към момента не преставам да ползвам и развъртвам на процедура знанията и уменията, които получих от образованието си, като в работата си съумявам да науча по нещо ново всеки ден. Освен това „ Булуърк” е компания, в която високо се цени и подкрепя непрекъснато персоналното и професионално развиване на чиновниците, без значение от това кой на каква служба е и с какво се занимава.

Колко време работи като кариерен съветник, след което си била преназначена на позиция Мениджър човешки запаси?

Започнах работа в компанията като „ HR Consultant” като на тази позиция бях близо 2 година

От тогава насам съм “Senior Talent Search & Selection Consultant’’, само че редом с отговорностите на тази позиция съм съвместявала и ролята на:

- “Regional Manager” на „ Native Recruitment Romania”(на офисът ни в Букурещ, Румъния) – 2 години
- “Senior Talent Search & Selection Consultant’’ (за няколко месеца по планове за офисът ни в Германия – „ Native Recruitment” – Берлин)

От края на предходната година (м. Ноември 2017г.) към този момент заемам позицията „ HR Manager / Office Yambol”.



Kaкви cтъпки тpябвa дa бъдaт изминaти, с цел да се пристъпи от позиция кариерен съветник към позицията, на която работиш сега?

Натрупване на опит (личностно и професионално развитие), добър взор върху компанията и пазара, съществено и отговорно отношение към дилемите, самодисциплина, неизменност и непримиримост, предпочитание за вдишване на спомагателни задания и отговорности, само че и дарба да се справяш с тях в период.

Какви са провокациите пред тази служба?

Основни провокации са поддържането на баланс сред доста и разнородни задания, динамичността и честата промяна на цели по плановете от страна на клиентите, с които работим, както и обосноваване и реализиране на положителни резултати от екипа, който се управлява.

Кое е нещото, което те стимулира да изпълняваш работата си пълноценно?

Желанието да сме и да ставаме все по положителни и по-добри в това, което вършим, което непроменяемо води до мотивацията ми да не спирам да се развъртвам и да надхвърлям таргетите си. Освен това, друго, което ме стимулира, са отличните резултати, които реализираме с сътрудниците ми в работата и плановете, които поемаме, удовлетворението да виждаш благодарността у хората, на които си оказал помощ да намерят нова по-добра работа и възприятието, че си потребен на компанията, на клиентите.

Как реагираха сътрудниците ти, когато схванаха, че точно ти си този, който ще бъде новият им управител?

Съвсем обикновено, поздравиха ме и ми оказват помощ, когато нуждая се при изпънението на дадени задания. Екипът ни е доста положителен и другарски надъхан един към различен, всички дружно споделяме и хубави, и неприятни моменти, свои триумфи и неуспехи.

Чувстваше ли се необичайно, откакто смени работната позиция?

Не, не бих споделила, че съм се чувствала необичайно, а и към този момент имах прочут предходен опит от ролята ми на ‘’Regional Manager’’ на офиса ни в Румъния. По-скоро бях щастлива от тази нова смяна. Освен това по никакъв метод не считам, че с смяната в позицията ми, съм се трансформирала или съм трансформирала по някакъв метод даже отношението и държанието си към сътрудниците, с които работя. Но несъмнено в този момент съм доста по-ангажирана поради новите отговорности, които идват към мен и се старая да оправдая доверието на мениджърите си, които ми предоставиха тази опция.

Посочи три провокации, които се отвориха пред теб, работейки в тази компания?

- Работа по огромни планове за ИТ бранша, създаване на цели екипи от нулата в къси периоди, създаване на дълготрайни контакти и връзки с претенденти / клиенти.

- Възможност да съм в крайник с развиването на пазара на труда в IT бранша и да се нагодя по отношение на измененията му, новите условия, както и към новите трендове в региона на подбора (и като цяло в областта на човешките ресурси)

- Участието ми като Track Leader в конференцията HRUnconference, което беше нещо ново, друго и съществено за мен от позиция на работата ми.

Каква е твоята формула за триумф, без която не можеш?

Нямам съответна и строго избрана формула за триумф, само че в случай че би трябвало да дефинира нещата, които ме движат напред през цялото това време до момента, бих споделила, че няма задача невъзможна пред мен. Не отхвърлям нови задания и провокации, тъй като знам, че те ми оказват помощ да се развия и потвърдя като експерт. Моята формула е:

Отговорност и самодисциплина, неизменност и предпочитание да вървиш напред и да не спираш да се учиш нито за момент + обич към работата и това, което правиш.

Виж свободните позиции в Булуърк Къмпани ООД
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР