Задържаха 21-годишен жител от област Видин за кражба на дизелово

...
Задържаха 21-годишен жител от област Видин за кражба на дизелово
Коментари Харесай

Полицията задържа крадци на нафта, източили резервоара на чешки ТИР, спрял за нощна почивка край Монтана

Задържаха 21-годишен гражданин от област Видин за кражба на дизелово гориво от спрял за отмора тир край Монтана. При акцията е конфискуван и лек автомобил. Това е втората кражба на гориво за последните два дни, заяви

При обход на тирове, спрели да почиват на отбивка " Сухата чешма ", край монтанското село Винище патрул на Пътната полиция - Монтана забелязали мъже да източват гориво от резервоара на чешки влекач. Това станало към 2:30 часа след среднощ на 8 май.

Мъжете не се подчинили на разпорежданията на полицейските чиновници и побягнали в пресечена околност край пътя, като оставили наоколо до влекача празна туба от 20 литра и гумен маркуч. В гората, директно до отбивката, униформените намерили 3 туби от по 20 литра, цялостни с гориво, а на 100 метра от отбивката в посока към Видин разкрили лек автомобил " Фолксваген Поло " с видинска регистрация с две празни туби до багажника.

За подпомагане на място били извикани чиновници на районно управление (на МВР) Монтана. От багажника на лекия автомобил били конфискувани 8 празни туби с съдържимост от 20 литра и мобилен телефон.

При последвалите инспекции на преминаващи коли по път Е-79 бил открит лек автомобил " Сааб " със софийска регистрация, пренасящ пасажер, съпричастен към кражбата на гориво – 21-годишен от област Видин.

Той бил отведен в районно управление (на МВР) Монтана, където били взети обтривки на ръцете му. С полицейска заповед е арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.

Лекият автомобил " Фолксваген Поло " и откритите предмети и движимости са конфискувани. Работа по случая продължава в районно управление (на МВР) Монтана.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР