Забелязана от случаен минувач, тя беше отведена в аквариума Sea

...
Забелязана от случаен минувач, тя беше отведена в аквариума Sea
Коментари Харесай

Костенурка, изхвърлена на шотландския плаж, пусната в дивата природа след „забележително“ възстановяване

Забелязана от инцидентен минувач, тя беше отведена в аквариума Sea Life в Лох Ломонд с дехидратация, както и със замайване от мраз - форма на хипотермия, когато е изложена на внезапен спад на температурата.

Робин Хънтър, който беше част от екипа за грижи за Айона, я разказа като в неприятно положение, когато беше призната.

„ Когато тя дойде за първи път, не беше в положително положение и беше доста обезводнена, доста недохранена... в действителност не чакахме да изкара нощта. "

Това беше първият му път, когато рехабилитира костенурка, който беше записан като най-малкия жив затънал тип карета в Обединеното кралство.

Изображение: Iona беше записан като най-малкия жив затънал тип каре в Обединеното кралство. Изображение: Пътуването беше дълго за Йона Изображение: Специалисти покачиха температурата и тежестта на Йона до здравословни равнища

Прочетете повече:

Тексас: Двойка задържана по Закона за огромните котки по съмнение за продажба на маргай и опит за продажба на ягуарче

Той добави: „ Очевидно не беше най-хубавото прекарване, което бихте желали за костенурката, само че да си част от нещо сходно е много грандиозно. Наистина чувстваш, че правиш разликата. "

Г-н Хънтър разказа по какъв начин екипът, който се грижи за нея, постепенно съумява да увеличи температурата и тежестта й до здравословни равнища.

Говорейки за възобновяване на Йона, той сподели: „ Беше удивително. Беше като изцяло друга костенурка. “

Йона беше изместен в Sea Life в Скарбъроу предишния май за по-нататъшно лекуване преди да предприеме пътуването от близо 1700 благи до Азорските острови в, където беше освободена този месец.

Изображение: Обширното пътешестване на Йона

Г-н Хънтър сподели: „ За да мога да я видя в този момент, отидете и живейте по този начин, както е би трябвало да живееш, това е феноменално възприятие.

„ Има дребен % терзание, тъй като в никакъв случай не се знае. В последна сметка това е дивата природа, само че тя е войник. "

" Сюрреалистично " стартиране назад в дивата природа

Освобождаването на Йона в Атлантическия океан трогна тези, които се грижеха за нея, в това число Тод Джърман, куратор по грижа за животните в Sea Life Scarborough.

Изображение: Подготовка за освобождение на костенурката карета Изображение: Йона в Атлантическия океан след освобождението

Г-н Герман сподели: „ Доста е сюрреалистично, тъй като тя беше с нас за дълго време.

" Беше в действителност необичайно във обстоятелството, че това беше краят на моята част от нейното пътешестване и беше в действителност прелестно чувство да я видя по какъв начин отива в огромното синьо. " < /p>

Той сподели, че морските костенурки по света са „ изправени пред провокации “, сложени от хората, а точно изменението на климата.

Преди да бъде освободена, костенурката карета е снабдена със сателитен маркер, с цел да разреши на откривателите да наблюдавайте държанието й в дивата природа след една година рехабилитация.

Един откривател, Мафалда Соуса, сподели, че Йона може даже да мигрира чак до Северна Америка, защото „ когато карите доближат полова зрялост, те се реалокират на плажове за гнездене “ - региони, където женските костенурки излизат на брега, с цел да снасят яйца.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР