За втора поредна година през март екипът на DiVino ще

...
За втора поредна година през март екипът на DiVino ще
Коментари Харесай

Дегустация за всички - DiVino представя 50-те най-добри български вина за 2022 г.

За втора поредна година през март екипът на DiVino ще показа пред необятна аудитория 50-те най-хубави български виновност. За 12-а поредна година дегустационният екип дефинира най-хубавите 50 българските виновност въз основата на постоянни дегустации през цялата година. Класацията отразява качеството на българските виновност и настоящата пазарна действителност във винения отрасъл, споделят уредниците.

Как се дефинират селекциите може да видите.

Новост тази година е, че публиката ще има достъп до дегустация на всичките 50 виновност, а и ще стане очевидец на церемонията по награждаването, която ще бъде в границите на 3 часа. Домакин на събитието този път е софийският " Хаят Риджънси ". То е в събота, 11 март от 12 ч.

" Всичките виновност в Топ 50 си коства да бъдат опитани, което и нашата цел ", споделя Емил Коралов, издател на DiVino.

Надява се в недалечното бъдеще класацията да обгръща 100 виновност като припомня, че те и в този момент може да бъдат толкоз, само че въпреки всичко уредниците на състезанието то не е конкурс, назоваваме го ранглиста. изискват позволяваме, те другояче пращат по доста от избите единствено по едно вино. Целта е всички да имат еднакъв достъп, а не най-хубавите да преобладават класацията и да се показа оптимално необятна картина на най-хубавите български виновност, изяснява Коралов.

В изданието на класацията тази година още веднъж доминират алените виновност, в които българските мазета са потвърдено по-добри. В стила на виновността няма трагични промени откакто производителите са се определили както желаят да покажат през последните години. " Търсенето на стила и какво желаят да вършат е във етапа на улягането ", илюстрира Коралов. Той изяснява, че към този момент производителите гледат виновността да не са доста бомбастични, а се търси оптималната изява на тероара, търси се добър баланс сред локалните сортове и непознатите сортове грозде. Участниците в Топ 50 през таи година са по-малко от локални сортове.

Повечето виновност, които са измежду 50-те, оценени от журито като най-хубави, към момента може да се намерят на пазара, неналичия може да има при някои представители на лимитираните серии. " Награждаваме виновност за минали достижения, а не за бъдещи, което ни отличава от други състезания ", прецизира Коралов.

В DiVino TOP 50 за 2022 година има смяна за състезаващите се в категорията за лимитирани като тя към този момент е за серии до 1000 броя, а не до 2 хиляди както беше до момента. Коралов споделя, че от ден на ден мазета, като международна наклонност, избират да вършат повече по-малки серии в устрема си да покажат повече типове виновност и да има за всеки усет. " Всеки се стреми да прави диверсификация и да търси по-различни решения, с цел да направи по-голямо усещане на публиката и да направи две серии от по 1000, а не една от 2000 бутилки ", споделя той.

Отбелязва, че нито пандемията, нито инфлацията са създали своя отрицателен отпечатък върху качеството на българските виновност, а единствено върху продажбите.

Билети ще намерите на,,, и на място в магазините на Casavino и във винения бар Wine Generator на ул. Рачо Димчев 8 в София.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР