За всяка община е включен по един обект, посочен като

...
За всяка община е включен по един обект, посочен като
Коментари Харесай

Бяла, Ветово и Борово получават 13 милиона лева за ремонт на пътища

За всяка община е включен по един обект, посочен като най-съществен от локалната администрация

Бяла, Ветово и Борово са измежду общините, които получават финансиране от Министерството на районното развиване и благоустройството за пътища и улици. Министерство на регионалното развитие отпусна близо 406,4 млн. лева от бюджета си за 2022 година за обекти, свързани с ремонт на общински пътища, улична мрежа и ВиК инфраструктура, съобщава .

Община Бяла ще ремонтира 11 км от пътя RSE1022 Бистренци - Дряновец - Копривец. Отпуснатите средства са в размер на близо 6,3 млн. лева

Община Ветово ще направи реорганизация и рехабилитация на 3,3 км от път RSE2067, който свързва пътищата Русе – Глоджево и Ветово – Сеново. Средствата са в съвсем 6 млн. лева

Община Борово получава близо 930 000 лева за улична мрежа. Тя включва реорганизация и рехабилитация на общински път RSE1001 от началото село Горно Абланово до края на село Горно Абланово.

Одобрените обекти са препоръчани от Националното съдружие на общините в Република България. Избрани са тези, които имат планова подготвеност, позволения за градеж и са посочени от съответната общинска администрация като най-приоритетни. Условието е Министерство на регионалното развитие да финансира 50% от цената им, като средствата ще бъдат предоставени на общините на две равни елементи – първото заплащане ще е до 10 работни дни след сключване на съглашение и второто през месец декември 2022 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР