За случай на бактериален менингит алармираха здравните власти във Враца.

...
За случай на бактериален менингит алармираха здравните власти във Враца.
Коментари Харесай

Внимание! Бактериален менингит покоси врачанин, отчетоха и бум на хепатит

За случай на бактериален менингит сигнализираха здравните управляващи във Враца. През предходната седмица чиновници на районната здравна ревизия са записали 14 случая на заразни болести, а един от инфектираните бил повален от бактериален менингит. Регистрираните остри респираторни болести и случаи на заболели от грип за миналата седмица са 58, като стойностите са доста под епидемиологичните.
Другите открити заразни болести са: шест случая на хепатит А, два случая на варицела, три на скарлатина и двама заболели от туберкулоза.
Припомняме, че бактериалният менингит е инфекциозно заболяване на централната нервна система, което се характеризира с инфектиране на обвивките на основния и гръбначния мозък. Заболяването постоянно се предхожда от зараза на горните дихателни пътища. По протичане бива изострен, подостър и продължителен. Той се предизвиква от бактерии, които проникват в централната нервна система.
Възпалителният развой има гноясал темперамент, ексудатът се натрупва в субарахноидалното пространство /под паяжиновидната мозъчна обвивка/. Затова тези менингити носят названието гнойни менингити.
За интервала здравните управляващи са направили 38 инспекции на лечебни заведения за болнична помощ, като са издали 4 наставления за предприемане на противоепидемични ограничения. Съставени са два акта за нередовни здравни книжки и две наставления за предприемане на хигиенични ограничения.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР