За съжаление констатираме, че само една малка част от доставените

...
За съжаление констатираме, че само една малка част от доставените
Коментари Харесай

Повечето танкове Леопард-2 в Украйна излязоха от строя

" За страдание установяваме, че единствено една дребна част от доставените на Украйна танкове остават годни за пердах. Ремонтите лишават доста време, защото ремонтният цех в Литва не разполага с задоволително съставни елементи ", е представен от организация ДПА Шефер. В този смисъл той е изпратил писмо до оръжейните концерни " Райнметал " и " Краус-Мафай Вегман ".

Заедно с немския министър на защитата Борис Писториус, Шефер посети преди коледните празници завода в Литва. В своето обръщение специалистът на Зелените твърди, че се наебходими незабавни ограничения за обезпечаването на нужните аварийни елементи.

Проблеми с ремонта на танковете

Опитите на украинската войска сама да ремонтира танковете " Леопард " са довели единствено до още повече повреди. Сега Себастиан Шефер предлага да се изследва по какъв начин да се реши този проблем - да вземем за пример посредством възстановяване на образованието на механиците или осдигуряването на условия за поправяне на танковете в самата Украйна.

След дълго съмнение през март 2023 година немското държавно управление съобщи на Украйна 18 танка " Леопард-2 " от наличностите на Бундесвера. Бронираната техника беше преодставена на Киев в границите на програмата за подкрепяне на Киев против съветската експанзия. В резултат на интензивното им потребление на фронта съвсем всички от предоставените на Киев немски танкове са или развалени, или задоволително износени, с цел да продължат да вземат участие в бойните дейности.

 

Материалът е оповестен
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР