За пръв път Закон за неконвенционална медицина беше обнародван през

...
За пръв път Закон за неконвенционална медицина беше обнародван през
Коментари Харесай

Зофия Шчербак: Неконвенционалната медицина трябва да проследява от страна на класическата

За пръв път Закон за неконвенционална медицина беше обнародван през 2004 година Наредбата трябваше да бъде обнародвана в Държавен вестник при започване на 2005-а, само че, за жалост,  до този миг не е излязла. Тя се отнася за обучение на лица без здравно обучение. Има друга разпоредба, която приказва за активността на всички занимаващи се с неконвенционална медицина. През 2017 година нова комисия трябваше да изготви нова разпоредба за образование.

Това сподели ръководителят на Сдружението на природолечителите в България Зофия Шчербак за предаването „ 12+3 “ по „ Хоризонт “ по повод  желанието на Министерство на здравеопазването да направи по-строг контрола над неконвенционалните лечители, който се прави сега от РЗИ. Според нея, законът от 2005 година е „ неработоспособен “:

„ Законът позволява работа на лекари, фармацевти и стоматолози, на медицински лица - медицински сестри, акушерки и фелдшери и, на трето място – лечители. Но, лечителите нямат Наредба за образование. Тази малка врата се употребява, с цел да виреят шарлатани и никой не търси отговорност “.

„ Европейските регламенти са безапелационни, че неконвенционалният способ би трябвало да бъде въведен, само че да бъде осъществя под медицински надзор. Само тези могат да го упражняват, които имат действителни доказателства от метода на лекуване, който ползват. Аз имам легализиран способ от патентно ведомство “

Шчербак посочи, че като лицензиран врач би трябвало да потвърждава постигнатите от нея резултати пред научно-изследователска комисия за разлика от нерегистрираните си сътрудници:

„ От всеки пациент групирам документи. Той подписва за мен контракт, че е длъжен да прави медицински документи преди лекуване, няколко дни след началото на лекуването и когато завършваме процеса на лекуване. След това, това се отписва от комисия и се оформя в протоколи. Така звучи почтено и имаме резултати “.

Има хора, които имат заложба, безапелационна е Шчербак, съгласно която на различните лечители не всеки път е належащо висше обучение. Тригодишни деца свирят на пиано,  аргументира се тя.  Неконвенционалната медицина би трябвало да наблюдава от страна на класическата, защото двете медицини вървят ръка за ръка, безапелационна е тя.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР