За поредна година в село Кардам Община Генерал Тошево и

...
За поредна година в село Кардам Община Генерал Тошево и
Коментари Харесай

Надпревара с каручки и турнир по конен спорт в с. Кардам на 6 април

За поредна година в село Кардам Община Генерал Тошево и локалното кметство ще провеждат състезателен празник, въодушевен от Конския Великден. Състезанието ще се организира на стадиона в селото на 6 април (събота), от 10:00 часа, когато се отбелязва Тодоровден по остарял жанр.

Към момента поръчки за присъединяване са подали над 25 жокеи със своите породисти коне и кобили от градовете Бургас, Варна, Шумен и Добрич. Надпреварата ще включва общо пет паркура от най-масовата, само че и най-интересна дисциплинираност в конния спорт – прескачане на трудности (конкур-ипик).

Състезанието ще обхване всички възрастови групи, като обичайно огромен интерес провокира присъединяване на деца и юноши, фенове на конете и дилетанти.

В рамките на шампионата по конен спорт, преди неговото начало, ще се проведат и пословичните за добруджанския край кушии – безпрепятствено надпрепускване и надпреварване с локални коне и каруци. В това съревнование могат да вземат участие всички, които пожелаят, като записванията ще стават на място в деня на осъществяване на шампионата.

Организаторите са планували награден фонд с парични награди. Турнирът по конен спорт се организира за поредна година в памет на някогашния народен представител от левицата доцент доктор Тодор Тодоров.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР