За поредна година Регионалната здравна инспекция в Смолян започва лятна

...
За поредна година Регионалната здравна инспекция в Смолян започва лятна
Коментари Харесай

Регионалната здравна инспекция в Смолян започва лятна АНТИСПИН кампания

За поредна година Регионалната здравна ревизия в Смолян стартира лятна АНТИСПИН акция с безвъзмездни проучвания за СПИН и сифилис посредством така наречен „ Бърз тест “.

Инициативата ще продължи до края на м. септември и е в рамките на  Националната стратегия за предварителна защита и надзор на ХИВ и сексуално-преносими инфекции.

Изследванията ще правят всеки работен ден от 9 до 16 часа в приемния кабинет на здравна ревизия. през днешния ден от 10 до 14 часа мобилен екип ще предлага гратис и анонимно  изследвания за ХИВ и сифилис в Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Златоград, а на следващия ден в профилираната болница за рехабилитация в Девен. От началото на годината до 9 май в България са открити нови 95 ХИВ серопозитивни лица с които носителите на СПИН в страната ни стават 2810. Съотношението на инфектираните  мъже – дами от общия брои регистрирани лица за тази година е почти 8 към 1 мъже- дами. Над 90% от ново- регистрирани, те са инфектирали по полов път, а 5.3 %  при инжекционна приложимост на опиати. От началото на тази година до края на предишния месец в здравната ревизия в Смолян за СПИН са се изследвали 200 души, 69 и 131 дами, няма установени позитивни резултати. Най- честите аргументи за инспекция на ХИВ статуса са свързани с издаването на документи при бременност, осиновяване, пътешестване в чужбина или идни хирургични интервенции.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР