За подобряване на кръвообращението и на храносмилането използвайте хрян! Хрянът

...
За подобряване на кръвообращението и на храносмилането използвайте хрян! Хрянът
Коментари Харесай

За подобряване на кръвообращението използвайте тази смес с хрян!

За възстановяване на кръвообращението и на храносмилането използвайте хрян!

Хрянът е изключително целесъобразен през зимата. Казват, че той е в действителност потребен антибиотик, също така усъвършенства кръвообращението, взе участие в детоксикацията на организма и форсира метаболизма.

Хрянът е богат на витамин С. Съдържа високи равнища на калций, калий, магнезий, фосфор, гликозид, глутамин, глюкоза, киселинен сулфат, както и етерични масла, откъдето идва и неговата пикантност.

От него най-често се подготвят чайове, сиропи и разнообразни компреси. Той е изключително потребен, когато става въпрос за храносмилателната система – единствено 15-20 капки сок от хрян могат доста да подобрят храносмилането, като подтикват секрецията на стомашни и чревни сокове, спомагат за възобновяване на храносмилателния епител и най-важното е, че хрянът оказва помощ за възобновяване на естествената чревна бактериална флора, което е основно изискване за положителното храносмилане.

Представяме ви няколко предписания от националната медицина

За крепко сърце и положително кръвообращение
5 чаени лъжички сок от моркови
5 чаени лъжички настърган хрян
3 лимона
към 200-300 гр. мед

Приготвяне:
Смесете всички съставки дружно, изстискайте лимоните и смесете сока с другите съставки, поставете в буркан и съхранявайте на хладно и изсъхнало място. Приемайте по една супена лъжица три пъти на ден.

Чай от хрян за подсилване на белите дробове
10 грама хрян
200 мл. вряла вода

Приготвяне:
След като приготвите чая по същия метод като всеки различен, го разделете на три порции и го пийте три пъти дневно, затоплен до към 40 градуса.

За по-добро храносмилане
1 литър бяло вино
50 гр. корен от хрян

Приготвяне:
Сложете хряна в литър бяло вино, затворете го и оставете да престои на мрачно място, след което пийте по 100 мл. на ден след хранене.

При простуда
1 по-голям корен от хрян
сок от 1 лимон

Приготвяне:
Настържете хряна и прибавете лимоновия сок, съхранявайте в буркан в ледник. Приемайте по една чаена лъжичка няколко пъти дневно сред храненията.

Вижте още: Изпъкналото кокалче на палеца изчезва с това средство

Забележка: Може да почувствате парене в гърлото и сълзи в очите. Приемането на вода незабавно след сместа не е целесъобразно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР